GenelKıbrısManşetSpor

Gönüllüler “Oryantiring”de buluştu

Başkent Lefkoşa’nın tarihi Surlariçi bölgesinde geçtiğimiz hafta sonu oryantiring etkinliği düzenlendi.

SURLARİÇİ’NDE ORYANTİRİNG ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Başkent Lefkoşa’nın tarihi Surlariçi bölgesinde geçtiğimiz hafta sonu oryantiring etkinliği düzenlendi. Genç Gönüllüler ve İyilik Gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, TC Lefkoşa Büyükelçiliği ve Vakıflar İdaresi’nin de katkı koyduğu heyecan dolu etkinlikte farklı üniversitelerden katılan yarışmacılar, tarihi mekanlardaki hedefleri belirlenen sürelerde bulabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

BİLİMSEL SORULAR HARİTA VE PUSULA İLE ÇÖZÜMLENDİ

Arabahmet bölgesindeki tarihi mekanlarda saklanmış olan turuncu beyaz oryantiring bayraklarının içindeki bilime dayalı soruları çözebilmek için katılımcılar, harita ve pusula kullanarak tüm yanıtları sırasıyla belirlenen sürede çözümleyip bitiş noktasına ulaşmaya çalıştılar. Yarışma sonunda dereceye girenler ödüllendirilirken katılımcılar, ilk kez oryantiring sporu yaptıklarını, heyecanlı, farklı ve çok eğlenceli bir aktive geçirdiklerini açıkladılar.

LESİNGER: BU ETKİNLİKLER ADA GENELİNE YAYILMALI

Oryantiring Etkinliği Koordinatörü Doç. Dr. Figen Yaman Lesinger organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada; “Gençler, hem koştular, hem de mental olarak yoruldular. Kriz yönetimini iyi yapan bireyler yetiştirebilmek adına bu etkinliklerin tüm ada geneline yayılması gerekir. Harita ve pusula kullanarak yönlerini bulup, bir sonraki hedefe zamanında ulaşmak için mücadele ettiler. Bu tür organizasyonlarda aslında rakip diğer katılımcılar değil, gerçek rakip hızla ilerleyen zamandır. Etkinliğe katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜLERDEN HER HAFTA SONU ÖZGÜN FAALİYETLER

Genç Gönüllüler ve İyilik Gönüllüleri, her hafta sonu farklı aktiviteler ile gençleri bir araya getiriyor. Böylece doğadan bilime, kültürden spora kadar özgün çalışmalarda buluşan gençler için farklı öğrenme alanları oluşuyor. Gençler bir yandan eğlenirken diğer yandan da Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Bu etkinlikler sayesinde arkadaşlıklar ve dostluklar başlayıp pekiştirilmesi de sağlanıyor. Bu bağlamda Gönüllüler 19 Mart’ta bisikletleriyle Salamis’te, 26 Mart’ta ise Gazimağusa’da Fotosafari etkinliğinde olacaklar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu