KıbrısManşet

“Görevden alınma şekli dahi çok üzücüydü”

Dr. Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınması üzerine GIYNIK’a değerlendirmelerde bulunan Dr. Ali Pilli'nin oğlu Hasip Pilli, "Babamın görevden alındığını öğrendiğimde çok üzüldüm" dedi.

Dr. Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınması üzerine GIYNIK’a değerlendirmelerde bulunan Dr. Ali Pilli’nin oğlu Hasip Pilli, ‘Babamın görevden alındığını öğrendiğimde çok üzüldüm. Ailesini değil halkın sağlığını düşünen bir bakandı. Ben bir yıldır babamın nasıl mücadele ettiğini gördüm. Bu bir yıl boyunca benimle bile ilgilenemedi. Bizimle yaşayan 90 yaşındaki neneme dahi aşı da öncelik vermemişti” dedi.

“1 YIL BOYUNCA BABAMI GÖREMEDİM”

Alınan bu karar üzerine duygularını aktaran Hasip Pilli, “Eminim ki babamı bu görevden aldıklarına onlarda pişman olacaklar” diye konuştu. Pilli, “Babamın bu şekilde görevinden alınması oğlu olarak beni çok üzdü. Şimdi babam ve beraberindeki sağlık çalışanlarının tüm çabaları yok olup korona yeniden patlayacak diye korkuyorum. Halkın sağlığını düşünmeden hareket ettiler. ” ifadelerine yer verdi ve pandemi sürecinde babasının telefonlarına bile dönüş yapmadığını, evde göremediğini ve bir yıl boyunca babasının ilgisinden mahrum kaldığını da sözlerine ekledi.
Hasip Pilli, “Babam diye söylemiyorum ancak en yakını olarak gördüğüm şey halkın sağlığının ailesinden bile önde geliyordu. Ailesini değil, halkını düşündü. Babam aileme bir şey olmasın diye adımlar atmadı, topluma bir şey olmasın diye çabaladı. Bu süreçte babama hasret kaldım. Benimle geçirmesi gereken zamanlarını dahi yok saydı ve çabaladı. Uykusuz kaldı, hasta oldu ama pes etmedi. Şimdi ise tüm bunlar yok sayılarak babam görevinden alındı. Bizde bu kararı kendisiyle birlikte basından öğrendik. Görevden alınma şekli dahi çok üzücüydü.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu