GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Görevden almadıkları gibi ‘ikramiye’ de verecekler

Halen görevden alınmayan Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık’ın, ‘emeklilik ikramiyesiyle gününü gün etmek için’ Maliye Bakanlığı’na emeklilik işlemleri için başvurduğu ortaya çıktı

Halen görevden alınmayan Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık’ın, ‘emeklilik ikramiyesiyle gününü gün etmek için’ Maliye Bakanlığı’na emeklilik işlemleri için başvurduğu ortaya çıktı.

ÖZERSAY: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA YA DA GÖREVDEN ALMA YOK
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTÜ) kurucularının şikâyeti üzerine, Mali Polis tarafından başlatılan mali yolsuzluk ve sahte diploma soruşturmasında 10’uncu güne girildiğini vurguladı. Para karşılığı sahte diploma aldığı suçlamasıyla tutuklanarak hakkında dava açılan Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık’ın, Kamu Görevlileri Yasası’na göre görevinden alınması gerektiğini dile getiren Özersay, Ilık’ın dört gün önce görevden alınmayı talep ettiğini ancak hükümetin halen Çelebi Ilık’ı görevden uzaklaştırmadığını ve görevden almadığını kaydetti.

ILIK, EMEKLİLİĞE BAŞVURDU
 Öte yandan Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na istifasını sunarak görevinden alınmayı talep eden Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık’ın Maliye Bakanlığı’na emeklilik işlemleri için başvurduğu da ortaya çıktı. Mahkeme tarafından teminatla serbest bırakılan Çelebi Ilık’ın, halen görevde olduğu Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne ‘sahte lisans diploması’ sayesinde atandığı, sahte yüksek lisans diploması sayesinde de barem artışı aldığına yönelik iddiaların olduğu bir ortamda, bu kadar rahat şekilde emekliliğini talep etmesi de şaşkınlık yarattı.

EMEKLİLİK İKRAMİYESİ VE MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULMASI GEREKİYOR
Hükümet yetkililerinin devreye girip, Çelebi Ilık’ın haksız kazanç elde ettiğine yönelik soruşturma ve yargı süreci tamamlanana kadar maaşı, emeklilik ikramiyesi, banka hesapları ve mal varlığına tedbir koyulması gerekirken, halen görevde kalmaya devam etmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı da kamuoyunda tartışılan konular arasında. Öte yandan Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar da parti içerisinde “Ilık’a ilişkin yargı süreci sona erene kadar, görevden uzaklaştırılması yönünde bir karar alındığını, ancak bu kararın henüz Bakanlık nezdinde üretilmediğini” ifade etmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu