KıbrısManşetSiyaset

Göstere göstere geliyor

Ersan Saner’in başbakanlığında kurulan ve önceki gün de istifa eden azınlık hükümeti kurulduğu günden bu yana sistemli bir şekilde kılıfına uydurularak vatandaşlık dağıtmaktadır. Bunu hepimiz biliyoruz. Nitekim Hükümeti kurdukları tarih olan Aralık 2020’den bu yana 4 binden fazla vatandaşlık verdikleri bilgisi paylaşıldı. Hoş 40 yıldır ülkemizde bu yönde bir politikanın uygulandığını da biliyoruz

Mevcut azınlık hükümeti UBP-YDP-DP iktidara geldikleri tarih olan Aralık 2020’den bugüne kadar 4 binden fazla vatandaşlık verildi ve hükümet istifa ettiği halde bu vatandaşlıklar verilmeye devam ediyor.

Yani bu rakam 5 bini de aşmış olabilir..

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın  önceki gün yaptığı bir açıklamasında  seçmen sayısında olması gerekenden fazla nüfus varsa buna tepkimiz olur minvalinde bir serzenişi vardı..

Tufan Bey bir akademisyen, iyi eğitim almış, boş konuşmayan, konuştuğu her konuda bilgi sahibi olan, müthiş bir hitap yeteneğine sahip, kendi uzmanlık alanında kitaplar yazmış, bu ülkede başbakan olmuş düzgün bir kişiliğe sahip..

Kısacası ülkemizin önemli değerlerinden birisi. Kendi adıma belirteyim Tufan Hoca konuşunca kendisini  saatlerce dinleyebilirim. Zira boş konuşan bir kişi değil.. Şimdi tekrar başa dönelim..

Ersan Saner’in başbakanlığında kurulan ve önceki gün de istifa eden azınlık hükümeti kurulduğu günden bu yana sistemli bir şekilde kılıfına uydurularak vatandaşlık dağıtmaktadır. Bunu hepimiz biliyoruz.

Nitekim Hükümeti kurdukları tarih olan Aralık 2020’den bu yana 4 binden fazla vatandaşlık verdikleri bilgisi paylaşıldı.

Hoş 40 yıldır ülkemizde bu yönde bir politikanın uygulandığını da biliyoruz.

Yani sürekli birileri haklı/haksız vatandaş yapılıyor. Lakin hiçbir dönemde, bu hükümetin dağıttığı vatandaşlık kadar yoğun bir tempo yaşanmadı.

Belli ki bu konuda önlerine koydukları bir hedef var. Bu hedefin rakamsal boyutunu bilmiyorum, fakat 10 ayda 4 binden fazla vatandaşlık verilmiş ise bu  hedeflenen rakamın çok daha fazla olduğunu gösteriyor..

Peki bu ne demek?

Yollarda, sokaklarda daha çok insan, daha çok otomobil, hastanelerde daha çok hasta, okullarda daha çok öğrenci, daha çok enerji kullanımı, daha çok su kullanımı, daha çok kanalizasyon şebekesi, daha çok konut vs. vs.

Peki başka?

Elbette irade..

Yani bu ülkede şu veyahut bu şekilde vatandaş yapılanların seçme ve seçilme hakları var.

Ama diyeceksiniz ki bunların içinde “ Kıbrıs nerede?” Diye sorsanız doğru cevap veremeyecek olanlar  da var..

Bu doğru.

Fakat artık Kıbrıs’ın Kuzey yarısında bu insanlar da siyasi iradeye dahil oldular.

Peki bu gidişat doğru mu?

Elbette değil..

Bunu istisnasız herkes görebiliyor.

Şimdi gelinen bu durumu CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Mecliste bulunan muhalif pozisyonunda olan diğer siyasi partiler görmüyor mu?

Seçmen sayısının bir önceki seçime göre olması gerekenin çok üzerinde olacağı aşikar değil mi?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu