KıbrısManşetSEÇİM 2022SiyasetToplum

Gözay: Kuklaları atalım, ekmeğimizi kurtaralım!

TKP Milletvekili adayı Muhammet Gözay, gençlerin burs konusundaki sorunun 2018 Erken Genel Seçimi’nden buyana kurulan tüm hükümetlerce devam ettiğini vurguladı.

TKP Milletvekili adayı Muhammet Gözay, gençlerin burs konusundaki sorunun 2018 Erken Genel Seçimi’nden bu yana kurulan tüm hükümetlerce devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bazı TDP’li vekillerden üniversite öğrencilerimizin halen daha devam eden burs konusuna çare oldukları iddialarını görüyoruz.

Geçen seçimden bu yana öğrencilerimizin burs konusuna dönüp baktığımızda şöyle sonuçlar ortaya çıkmaktadır:

4lü koalisyon döneminde (CTP-TDP-HP-DP) öğrencilerin burs yatırımlarının kötünün iyisi şeklinde ödendiği söylenebilir. 4lü koalisyon döneminde öğrencilerimiz yine burslarına her ay tüzükte belirtildiği gibi değil 2/3 ay sonra erişmekteydi.

4lü koalisyon dönemi sonrası oluşan 3’lü koalisyon hükümeti (YDP-UBP-DP) hükümeti döneminde halen daha yaşamakta olduğumuz pandeminin ortaya çıkması bahane edilerek öğrencilerimiz 6 ay burs alamayarak, 7 Mayıs 2021’de eylem düzenlemiş, ve bu eyleme tek destek verenler ise TKP ve organizatör olan Sol Hareket olmuştur.

Sorarım TDP’li vekillere ve tüm muhalif, sosyal devlet anlayışındaki vekillere, eylemlerinde dahil destek vermediğiniz öğrencilerin bursları konusunda nasıl bir çözüm buldunuz?

İstikrarsız hükümetlerin en sonuncusu mevcut azınlık hükümeti (DP-UBP) ise birçok öğrencilerimize 2021 Güz dönemine ait bir burs dahil bugün vermemiş haldedir.

Bir ay sonra öğrencilerimiz 2022 Bahar dönemi bursları için başvuruda bulunacak, başvuruda bulunurken tek kuruş almadığı dönemin transkriptini alabilmek için devlet üstü kurumlara 180 tl vererek başvurusunu gerçekleştireceklerdir.

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler’in önceliği gençlerimiz ve herkese eşit eğitim anlayışıdır.

Sosyal devlet anlayışı ve 25 adımda kurtuluş manifestosunda belirttiği reformları uygularak öğrencilerimizin hakkı olan burslarını günü gününe ödeyebilecek bir program yaratılacaktır.

Devlet üstü kurumların öğrencilerimizi devletten burs almak için başvuruda bulunacağı a4 parçalarına fiyat biçerek servetlerine servet katmalarına izin vermeyerek, öğrencilerimizin burslarının ne zaman yatacağı gaylesinde okul hayatlarına odaklanmakta zorluk çekeceği, anksiyete ile boğuşacağı bu düzeni yıkacağız.

Öğrencilerimize, toplumuzun geleceği olan nesili hak arayışlarında yanlız bırakmadığımız, devlet üstü kurumların soygununu diğerlerinin aksine açıkca söyleyebildiğimiz gibi, çeşitli bahaneler sunarak onları göz ardı etmeyeceğimizi garanti ederiz.

Başarı elde etmek için dirsek çürüten gençlerimiz için çare olacağız.

KUKLALARI ATALIM, EKMEĞİMİZİ KURTARALIM!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu