EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Gözay: Umutluyum, seçmen tercihini iyi yapacak

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Girne 8. Sıra Milletvekili adayı Muhammet Gözay, Gazete Sohbetleri programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Girne 8. Sıra Milletvekili adayı Muhammet Gözay, Radyo Mayıs WEB TV’de Meltem Sakin ile Gazete Sohbetleri programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BU SÜRECİ YARATANLAR OY İSTİYOR”

Dün Sendikal Platform’da bulunan bazı sendikaların “Toplumun Fakirleşmesine Karşı” Meclis önünde gerçekleştirilen eyleme ilişkin değerlendirmede bulunan Muhammet Gözay, bunun bir başlangıç olduğunu çünkü artık toplumsal çöküntü yaşanıldığını belirterek, “Dün binlerce insan orada toplandı. Ülke gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Ve bu süreci yaratanlar halen daha insanlardan oy istiyor.” İfadelerini kullandı.

Türk Lirası’nın değer kaybı ve ülkede yaşanan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gözay, çocukların süt bulamadığını, mutfaktaki yangının gittikçe büyüdüğünü belirterek şöyle devam etti:

“ÇOCUKLAR OKULA HARÇLIKSIZ GİDİYOR”

“Öyle aileler vardır ki toplumda bu ailelerin sayısı oldukça fazladır. Bu ailelerin çocuklarını okula harçlıksız gidiyor. Ekmek yiyemiyor, geçimlerini sağlayamıyorlar. Bu sebeple sendikalarımız bu amaçla yola çıktı. Ülke için, toplum için isyan bayrağını açmış bulunmaktadırlar. Bu isyan da devam edecektir. Çünkü süreçten dolayı herkes artık bitmiş durumdadır. Kavga büyüktür, kavga yaşam kavgasıdır. Ekmek kavgasıdır.”

Seçmene seslenen Muhammet Gözay, yaşanılan bu süreci unutmamalarını, geleceklerini ve çocuklarını düşünmeleri gerektiğini belirterek, “Kurtuluş yolunu bulalım. Dönüpte aynı insanları seçmesinler. Seçerlerse bilsinler ki yok oluşumuz tamamıyla gerçekleşecektir.” Dedi.

“UMUTLUYUM, SEÇMEN TERCİHİNİ İYİ YAPACAKTIR”

2022 Erken genel Seçim’i öncesi durum değerlendirmesinde bulunan Gözay, şu andaki sürecin daha öncelerde iktidara ve hükümete gelen partilerin aleyhine işlediğini belirterek, “Biz TKP-YG olarak gezilerimize başlamış bulunmaktayız. Halktan ilgi, destek ve sıcak sevgi görüyoruz. Hepsi denendi diyorlar, siz kaldınız siz seçeneksiniz diyorlar. Yani bir umut görüyorum. Bu yöneticilere tepki büyüktür. Bu da sandıkta sanırım yerine gelecektir. Dün de yapılan eylemde belirtildiği üzere ekmek kavgası vardır. Bu ekmek kavgasını kesenlerde yılların UBP’sidir. Açlığa, sefalete, yoksulluğa itildi halk. Seçmen tercihini iyi yapacaktır. Umutluyum.” İfadelerini kullandı.

Ülke genelinde bazı kesimlerin 2022 Erken Genel Seçimleri’ne karşı boykot tavrı almasına ilişkin değerlendirmede bulunan Gözay, boykotçuları kınamak istemediğini fakat boykot kararının yanlış olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Boykot sanıldığı kadar gözümüzü korkutmasın diyorum. Çünkü boykot sayısı bellidir. Ben boykotçuları kınamak istemiyorum fakat bence yanlış. Neyin boykotunu yapıyorlar? İlk önce bunu konuşup yola çıkmaları gerekirdi. Türkiye’yi mi boykot ediyoruz? Bu boykotu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne mi taşıyacaklar? Gelin bizi kurtarın mı diyecekler? Zaten dünya bunu biliyor. Türkiye’nin burada alt yönetim kurduğunu dünya biliyor. Neyin kavgasıdır bu?”

Boykot tavrının sağ güçlerin yararına bir boykot planı olduğunu düşündüğünü belirten Gözay, boykot kararının sola karşı bir darbe olduğunu kaydetti.

Sol güçlerin birleşmesi için Toplumcu Kurtuluş Partisi ve Genel Başkan Mehmet Çakıcı’nın sürekli çağrı yaptığını fakat adım atılmadığını belirten Gözay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Solda birlik için TKP-YG olarak Genel Başkanımızla çağrıda bulunduk. Parti başkanlığından dahil çekileceğini dile getirdi sayın Çakıcı. Özellikle Toplumcu Demokrasi Partisi’yle de görüştük. Fakat TDP buna katılmadı. Tabanı destek verdi fakat genel yönetimleri buna destek vermedi.” Dedi.

“HEPİMİZ BİR GEMİDEYİZ, BİR OLMALIYIZ”

TDP’ye yapılan solda birlik çağrısı aynı şekilde tüm sol muhalefet güçlere yapıldığını, seçimlere ortak katılma teklifinde bulunduklarını belirten Gözay, “Kabul etmediler. Fakat bu da büyük bir hata. Hepimiz bir gemideyiz, bir olmalıyız. Olmalıyız ki toplumun önünü açalım, toplumu kurtaralım. Amaç ve hedef o fakat birleşme olmadı.” İfadelerini kullandı.

Solda birlik teklifini kabul etmeyen partilerin tam olarak bir hedef belirtmediklerini dile getiren Gözay, diğer güçlerin bu birlikteliğin sağlıklı olamayacağını düşündüğünü belirterek bunun yanlış olduğunu aktardı.

Dünyada ve ülkede devam eden korona virüs pandemisine ilişkin halkın dikkatli olması gerektiğini, özellikle seçim dönemine girilmiş bu dönemde sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Muhammet Gözay, ciddi bir varyant ve ciddi bir yayılım görüldüğünü, bu durumu atlatmanın bizim elimizde olduğunu kaydederek “Ne kadar korunursak o kadar sağlığımızı riske atmayız. Fakat herkes dip dibe, yan yana, kol kola…” dedi.

“SEN DEVLET OLARAK İNSANLARA İLAÇLARINI TEDARİK EDECEKSİN”

Ülkede devam eden hasta vatandaşların ilaç bulamadığına dikkat çeken Gözay, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin 1 ay önce “15 gün içerisinde ilaç sorunu çözülecek” açıklamalarına işaret ederek, “Pilli açıklama yapalı 1 ay oluyor. 15 gün içerisinde ilaçlar dağıtılacak, mağdur hasta kalmayacak demişti. Fakat bugün bakıyoruz hastanelerde 1 ağrı kesici bile yok. İlaç yok ve insanlar geçim derdindeyken gidin eczaneden alın diyorlar. Hangi parayla, hangi maaşla alacaklar? Kaldı ki bu insanlar yıllarca sigortalarını, primlerini yatırdılar. Sen devlet olarak bu insanlara ilaçlarını tedarik edeceksin.” İfadelerini kullandı.

“Geleceğe Yürüyoruz” söylemlerine tepki gösteren Gözay şöyle devam etti:

“300 ULTRA ZENGİN İDARE EDİYOR BU ÜLKEYİ”

“Geleceğe yürüyoruz neyle? Onlar yürüyorlar. Bugün onların hesaplarına bakacak olursak onların gelecekleri garanti altındadır. Burada toplum garanti altında değildir. Ultra zengin yarattılar. 300 Ultra zengin idare ediyor bu ülkeyi.”

“TEK BAŞINA YÜRÜYEMEYECEKLER”

Ulusal Birlik Partisi’nin 2022 Erken Genel Seçimlerine yönelik “Tek Başına İktidar” sloganını eleştiren Gözay, “İddiaları olabilir, konuşabilirler. Güvenceleri destekleri, patron babalarıdır. Finansmanlarını, para akışını her türlü imkanlarını sağlayan o babalardır. Onlara güvenerek bu yola çıktılar. Kara para aklayanlar yönetimlerde yer alıyor, aday oluyor. Ama halk sandıkta tercihini verecektir. Çünkü halk eziliyor. Tek başına iktidara yürüyemeyecekler, başaramayacaklar.” Dedi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun “Pahalı olan ürünü değil ucuz olanı alın” söylemlerine tepki gösteren Muhammet Gözay şöyle devam etti:

“SEN NASIL BİR BAŞBAKANSIN?”

“Resmen halk ile dalga geçiyorlar. Başbakanın bu şekilde açıklama yapmasını halk iyi değerlendirmeli. Bunu bir başbakan söylüyor, sıradan vatandaş söylemiyor. Pahalı olan ürünü almayın, ucuzu alın diyorlar. Ne öneri ama? Alkışlamak lazım. Zaten marketlerde her şey pahalı göstersin bize yayınlasın desin şu marka, şu ürün, bu markette bu fiyatadır alın bunu. Sen nasıl bir başbakansın? Gülünür gerçekten. Toplum artık karar vermeli. Bizi kimler yönetiyor? Halk bunları mı tercih edecek artık. Çok ayıp…”

“BUNLAR BİZİ ÖLÜME GÖTÜRÜYORLAR”

Ülke genelinde devam eden elektrik sıkıntısı ve kesintilerine dikkat çeken Gözay, yıllarca Güney’den ücretsiz elektrik alındığını fakat vatandaşa para ile satıldığını belirterek, “Vatandaştan alınan paraları ceplerine indirdiler. Bir santral kuramadılar. Bugün bir santral kurdular oda bir jeneratör niteliğindedir. O da masraflıdır ve daha da kötüsü çevre felaketi yaratmaktadır. Pahalıdan da millete sunuyorlar. Bir de utanmadan geleceğe yürüyoruz diyorlar. Başbakanımızla geleceğe yürüyoruz. Bunlar bizi ölüme götürüyorlar. Gelecek onlarındır toplumun değil. Yok oluşumuz hızla devam ediyor…” dedi.

“SEN HÜKÜMETTE DEĞİL MİYDİN ARIKLI?”

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın “2021 yılı Meclis açısından en verimsiz yıldı, meclisten geçen yasa sayısı 8” ifadelerini eleştiren Gözay, “Bu da bizimle, seçmenle dalga geçiyor. Sen hükümette değil miydin sayın Arıklı? Ne yaptın? Hiçbir şey.” Dedi.

Kıbrıslı Türk’lerin Güney Kıbrıs’ta çalışmak için başvuruda bulunmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Muhammet Gözay, insanımızın Güney’e göç etmek ve çalışmak zorunda bırakıldığını belirterek şöyle devam etti:

“ASGARİ ÜCRETİN MAHKEMELİK OLMASI YİNE ONLARIN ALİ CENGİZ OYUNUDUR”

“İnsanımızı Güney’de çalışmaya mahkûm ettiler. Yine kendilerinin sermaye kesiminin yanında olduklarını gösteriyor bu durum, halkın yanında değiller. Asgari ücretin mahkemelik olması yine onların Ali Cengiz oyunudur. Ben bakıyorum insanımıza, insanımız geçinemiyor. Sen sosyal devletsen, sen hükümetsen, yoksulluk maaşı vermeyeceksin. Bu maaşın yetecek düzeyde olması gerekiyor. 6 bin TL verildiğinde yine geçinemez, eriyip gidiyor Türk Lirası döviz karşısında. Sen bu insanları Güney’e sevk ediyorsun. Elbet ki orası da bizim yurdumuz fakat bu basiretsizler, bu yöneticiler bugün insanımızı Güney’e mahkûm ettiler. Tıpkı sağlıkta ve kanser hastalarında olduğu gibi. İlaçlarını, tedavilerini orada sürdürüyorlar. Öğretmen emeklisi insanımız var Güney’e yerleşti. Orada yaşamını sürdürüyor, çocuklarının geleceği için. Bu gidişle öyle gösteriyor ki artık insanımız kapılara dayanacak isyan bayrağını çekecek ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bizi kurtarın diyecekler. Gidişat budur. Onlarda artık bu tarafta AKP’yi ve Erdoğan’ı alarak burada devlet kursunlar bağlansınlar biz de Kıbrıs Cumhuriyeti’nde vatandaşlık görevimizi yapalım.”

“HALKIMIZ KARARINI VERSİN”

Ülkesini seven herkesin artık sandığa gitmesi gerektiğini ve hesap sorması gerektiğini vurgulayan Gözay, özellikle tüm adayların mal varlıklarına, bunca yıl kimlerin bu ülkeyi idare ettiğine, bir de kendi ceplerine bakarak karar vermeleri gerektiğini belirterek “Toplum artık hırsızlardan bu ülkeyi batıranlardan bıktı. TKP-YG bunun için vardır. Biz bunun için aday olduk. Dileğim ve umudum bu düzen böyle devam etmesin. Halkımız kararını versin.” Dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu