KıbrısManşet

Gözler bu kararda

‘Dolunay’ operasyonunda 10 kilo Hintkeneviri ve 50 gram kokain ile yakalanan 63 yaşındaki Cumhur Güryeler yarın yargı önünde…

‘Dolunay’ operasyonunda 10 kilo Hintkeneviri ve 50 gram kokain ile yakalanan 63 yaşındaki Cumhur Güryeler yarın yargı önünde…

DEVRİM DEMİR

Beyarmudu Geçiş Kapısında 2022 yılı ağustos ayında tasarrufunda bulundurduğu bavulda 10 kilo Hintkeneviri ve 50 gram Kokain ile tutuklanan 63 yaşındaki Cumhur Güryeler aleyhindeki karar yarın Mağusa Ağır Ceza Mahkemesinde açıklanıyor.

Heyet, Başkanlığını Musa Avcıoğlu’nun yaptığı Kıdemli Yargıç Hale Dağlı ve Yargıç Mine Gündüz Serden’den oluşuyor.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin ihbar üzerine düzenlediği operasyona ‘Dolunay’ ismi verilmiş, sanık Güryeler ile beraber Taksici ’de soruşturma amaçlı tutuklanmıştı.

14 Ağustos tarihinde tutuklanan sanık Güryeler 26 Ağustos tarihine kadar poliste tutuklu kalmış, Taksici yapılan sorgusunda olayla bağlantısı olmadığı gerekçesi ile serbest kalmıştı.

Cumhur Güryeler, hükümsüz tutuklu olarak 9 aydır Merkezi Cezaevinde yargılanmayı bekliyor.

LARNAKA HAVAALANIN’DAN ADAYA GİRİŞ YAPMIŞTI…
Sanık Cumhur Güryeler, Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda düzenlenen “Dolunay Operasyonu” sonucu, 10 kilo uyuşturucu madde ile yakalanmıştı.
Aynı operasyonda tutuklanan taksici, suçsuz olduğu ortaya çıkmasının ardından serbest bırakılmıştı. Polis, 9 Ağustos 2022 tarihinde, Cumhur Güryeler’in yurt dışında olduğuna ve KKTC’ye yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceğine dair bilgi almıştı.
Beyarmudu Sınır Kapısı’nda, 14 Ağustos 2022 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, KKTC’ye taksici H.G.’nin kullanımındaki araç ile geçen Cumhur Güryeler tespit edilerek, bavul içerisinde, 10 ayrı vakumlanmış poşet içerisinde, 10 kilo “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ile 2 ayrı poşette 50 gram “kokain” türü uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu