KıbrısManşet

Gözler PGM Ahmet Soyalan’da!

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı, soruşturmanın ne yönde ilerleyeceği ve soruşturma dosyasının kayıp olduğu iddialarıyla ilgili gözler Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan'a çevrildi


25 yıl sonra gelen itiraflar ve ortaya atılan yeni iddialar neticesinde, faili meçhul Kutlu Adalı cinayetinin aydınlatılması için ciddi bir kamuoyu baskısı oluşturulurken, Kutlu Adalı cinayeti soruşturmasının yeniden açılması için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından da Polis Genel Müdürlüğü’ne talimat verildi.

Öte yandan, Muğla’nın Fethiye ilçesinde “ruhsatsız silah buldurmak” suçlamasıyla gözaltına alınan suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında Fethiye Savcılığı tarafından Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ülkemizde de cinayet soruşturmasının başlatılması ve 25 yıl önce faili meçhul olarak kapatılan dosyanın yeniden açılması beklenirken, dün akşam Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın ortaya attığı iddia adeta soğuk duş etkisi yarattı. Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kutlu Ada cinayeti dosyasının ortada olmadığı yönünde bir duyum aldıklarını açıkladı.

“Polis dosyası kayıp” diyen Özersay, “Az önce bize ulaşan bir duyuma göre Kutlu Adalı cinayeti dosyası ortada yok, 1990’larda hazırlanan polis dosyası kayıp! Bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum!” dedi.

Polis Genel Müdürlüğü’nden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı, soruşturmanın ne yönde ilerleyeceği ve soruşturma dosyasının kayıp olduğu iddialarıyla ilgili gözler Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’a çevrildi. Polis Genel Müdürlüğü’nden iddialarla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu