KıbrısManşetSiyaset

Gözler Saray’dan gelecek davette!

Hükümet kurma görevi kendisindeyken sonuca ulaşamayan Saner, bu kez işi sağlama almak için ikinci kez görevi almadan önce anlaşmayı sağladı. Hükümetsiz geçen 60’ncı günde UBP-DP ve YDP hükümet kurmak için prensipte anlaştı

GIYNIK ÖZEL

Hükümet kurma görevi kendisindeyken sonuca ulaşamayan Saner, bu kez işi sağlama almak için ikinci kez görevi almadan önce anlaşmayı sağladı. Hükümetsiz geçen 60’ncı günde UBP-DP ve YDP hükümet kurmak için prensipte anlaştı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bugün UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağırarak hükümet kurma görevini tebliğ etmesi bekleniyor.

DP ve YDP ile hükümet kurma konusunda prensipte anlaşmaya varan Saner, aynı gün içerisinde ya da yarın kabinesini Cumhurbaşkanı’na sunabilir.

TATAR’A ‘BİZ HAZIRIZ’ MESAJI

Haftalardır devam eden hükümet bilmecesi çözüldü gibi görünüyor. Dün, Ulusal Birlik Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen gizli toplantıda UBP-DP-YDP azınlık hükümeti konusunda prensipte anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Nihayet bir hükümetimiz oluyor. Hükümet kurma görevi 2 kez kendisine geri dönen Cumhurbaşkanı Tatar, parti başkanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmede ‘Bu kez anlaşın ve görevi almak için öyle gelin’ talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Tatar’ın bugün Saner’e hükümet kurma görevini vermesi bekleniyor.

MUHAFELETİN DESTEĞİ ŞART

UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin kurulması için Hüseyin Özgürgün’ün de adaya gelmesi bekleniyor. Özgürgün’ün de ülkeye gelmesiyle birlikte 20 vekilli UBP, 3 vekilli DP ve 2 vekilli YDP toplamda 25 sayısına ulaşıyor. Hükümetin güvenoyu alabilmesi için en az 1 vekile daha ihtiyaç var. HP’li bazı vekillerin partilerinden istifa etmeden hükümete destek vermesi bekleniyor. ‘Azınlık hükümeti kurulursa nisap sorununu nasıl çözeceksiniz?’ sorusuna yanıt veren Saner, muhalefetin de ülkenin daha fazla hükümetsiz kalmaması için her türlü katkıyı yapacağına olan inancını ifade etti.

PRENSPİTE ANLAŞTILAR

UBP-DP-YDP Başkanları ve yöneticileri bir araya geldi, azınlık hükümetini kurmak için Cumhurbaşkanı Tatar’a “Görevi ver biz hazırız” mesajı verdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, toplantı çıkışı yaptığı açıklamada, toplantı da ülke adına neler yapılabileceğini konuştuklarını ifade ederek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın görevlendirmesinden sonra “pozisyonlarımızı tekrar değerlendireceğimi açıkça söyleyebilirim” dedi.

Saner, toplantıda, geniş kapsamlı değerlendirme ile neler yapabileceklerini konuştuklarını tekrar yineledi.

ATAOĞLU: “BU GÖRÜŞMEYİ BAŞLANGIÇ SAYABİLİRİZ”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, kendi aralarında bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek bu görüşmeyi bir başlangıç olarak sayılması gerektiğini belirtti.

ARIKLI: “KONUŞMAK İÇİN ERKEN…”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı ise görevlendirmenin UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın görevi tekrar vermesiyle birlikte katkı koyacaklarını dile getirdi.

Arıklı, “Üç partinin yetkilileri tekrar bir araya gelir, elimizi taşın altına koyarız…” diyerek şu an konuşmak için erken olduğunu ifade etti.

DENKTAŞ: “HAYIRLI OLSUN…”

DP Milletvekili Serdar Denktaş, toplantıyı Genel Başkanlardan önce terk ederek, “hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu