KıbrısManşetToplum

Gözü dönmüş haydutlar!

Karşıyaka köyünde, soygun amacıyla girdikleri evlerde yaşam süren kişilere dehşet anlarını yaşatan gözü dönmüş bıçaklı soyguncular ülkedeki kriminal olayların geldiği son noktayı gözler önüne serdi

Karşıyaka köyünde, soygun amacıyla girdikleri evlerde yaşam süren kişilere dehşet anlarını yaşatan gözü dönmüş bıçaklı soyguncular ülkedeki kriminal olayların geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

DEVRİM DEMİR

HIRSIZLIK DEĞİL, BIÇAKLI SOYGUN
Karşıyaka köyünde, 17 Şubat tarihinde iki eve girip ev sahiplerine bıçakla tehdit ederek soygun gerçekleştiren zanlılar Yunus Reşit Ağaoğlu ve Emrah Kızıltaş tutukluluk talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarılırken, mahkemeye yansıyan meselenin detayları kan dondurdu.  Cengiz Göçmen’e ait eve gece yarısı giren iki zanlının, Göçmen’i ellerindeki bıçaklarla korkuttuktan sonra, ciddi şekilde darp ettikleri ifade edildi. Kemerle bağladıkları Göçmen’in cep telefonunu kıran zanlılar, etkisiz hale getirdikleri adamı elleri bağlı bir şekilde evden çıkarıp zorla yan eve götürdü. Ellerinde bulundurdukları bıçaklarla Göçmen’i komşusun evine girmeye zorlayan gözü dönmüş soyguncular, evde uyuyan Bangladeş ve Pakistan uyruklu iki kişiyi önce dövdü ardından ölümle tehdit etti.

ÇARŞAFLA BAĞLAYIP BANYOYA KİLİTLEDİLER
Cengiz Göçmen’e bıçak tehdidi ile çarşafları kestiren zanlı Ağaoğlu ve Kızıltaş, çarşaflarla Bangladeş ve Pakistan uyruklu iki kişinin ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra söz konusu şahısları banyo odasına kilitledi. Zanlılar her iki evden nakit para ve kişisel eşyaları çalarak olay yerinden sabah 05.30 raddelerinde ayrıldı. Büyük korku yaşayan ev sahipleri kurtulmalarının ardından soluğu Lapta karakolunda alırken, kısa sürede yakalanan zanlılar müştekiler ile yüzleştirildi. Polis zanlılar aleyhine, ‘Geceleyin Ev Açma’, ‘Soygun’, ‘İkametgahtan Sirkat’, ‘Şiddet Tehdidi ve Ciddi Darp’, ‘Kasti Hasar ve Mülke Tecavüz’ suçlamaları getirdi.

İKİSİ DE ÜLKEDE KAÇAK
Polis, zanlı Emrah Kızıltaş’ın gönüllü ifade verdiğini söyledi. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlı Yunus Reşit Ağaoğlu’nun 11 Şubat 2024 tarihi itibarı ile ülkede yasal statüde olmadığını, zanlı Emrah Kızıltaş’ın ise 1 Ekim 2022 tarihinden bu yana ülkede kaçak yaşam sürdüğünü söyledi. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğine değinen polis, mahkemeden ek tutukluluk talebinde bulundu. Mahkeme soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek zanlıların 7’şer gün süreyle daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu