KıbrısManşet

Güç-sen’den basın bildirisi

Güç-sen'in açıklaması şu şekilde

Bir ada ülkesi olduğumuzun farkında olarak, biz tüm gümrük çalışanları görev başındayız. Biliyoruz ki gümrük çalışanları olarak, ada genelindeki bu acil durumun bir kaosa dönüşmemesi için elimizi taşın altına koyup, hayatlarımızı riske atmak pahasına verilen görevleri yerine getirmek zorundayız! Ancak! Unutulmamalıdır ki, biz gümrük çalışanları da, bu toplumun birer ferdiyiz.

Ailelerimiz, anne, babalarımız, eşlerimiz ve çocuklarımız da en az bizim kadar bu salgın riskiyle karşı karşıyadır. Adaya gelen herkesi ve her malı, tüm diğer kamu çalışanlarından önce, gümrük memurları karşılayarak, en fazla riskle karşı karşıya kalan meslek gurubuyuz. Biz sadece kendimizi değil en sevdiklerimizi ve dolayısı ile üyesi olduğumuz toplumu istemeden, riske atan durumda bırakılıyoruz.

Vatandaşlarımız dışında ülkeye giriş yasak iken, limanlarımıza gelmiş olan gemi personeli ve yabancı tır şöferlerinin adaya kabulü ve herhangi bir karantinaya tabi tutulmaması önce biz gümrük ve liman çalışanları sonra da tüm toplum için ciddi bir salgın tehditi arz etmektedir. Bu sebepten dolayı, görev yaptığımız alanlarda, koruyucu elbise, gerekli tıbbi malzeme, dezenfekte ve ilaçlama sağlanmadan 15.03.2020 tarihi saat:00.00’dan itibaren tüm gümrük çalışanları olarak, toplum sağlığının korunması amacı ile görev kabul edemeyeceğimizi bildirir, gerekli şartlar sağlanana kadar görev başı yapmayacağımızı arz ederiz. Derviş DAĞMAN Başkan. Güç- Sen Yönetim Kurulu (a).

Diğer Haberler

Başa dön tuşu