KıbrısManşetSiyaset

Gülşah Sanver Manavoğlu: “Erhan Arıklı, bu hükümetin en zayıf halkasıdır ve bu ülkeye en fazla zarar veren kişidir”

HP Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın tüm yaşananların sorumlusu olduğunu ifade ederek, “Arıklı, bu hükümetin en zayıf halkasıdır ve bu ülkeye en fazla zarar veren kişidir” dedi

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ programına katılarak, açıklamalarda bulundu.

Manavoğlu, ülkede artan yerel vakalar nedeniyle ‘tam kapanmanın’ gündeme gelmesiyle birlikte, değerlendirmelerde bulunarak, koordinasyon noktasında, Başbakan Ersan Saner’in Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’ye yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

“EN BÜYÜK SORUMLU Erhan Arıklı

“En büyük sorumlusu, Erhan Arıklı’dır” diyen Manavoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘popülizm’ yaptığını savunarak, “Kapasite dolana kadar ‘kapanma yok’ dedi, 200’müş bu rakam… 5 tane doktorun var, 200 taneye mi bakacaklar? Nereye bakacaklar? Hastanedeki Koronavirüs hastalarına mı bakacaklar yoksa normal hastalarına mı bakacaklar?” dedi.

HP’li vekil Manavoğlu, şunları söyledi:

“Arıklı, kendini dünyanın en akıllısı zannediyor… Bu şekilde popülizm yapan, bu ülkeyi bu hale getiren o. Sebep olan kişilerden biri o. Büyük olasılıkla aklı başka yerde. Erhan Bey bu hükümetin en zayıf halkasıdır ve bu ülkeye en fazla zarar veren kişidir. Kendisi ekonomi bakanı olarak, kapandığımız takdirde üzerine büyük bir yük düşeceği için kapanmaması noktasında baskı yaptı. Kolaya kaçtı…”

“BAKANLAR KURULU’NDA BİR KISMIN AKLI BAŞINA GELMEDİ”

Bakanların Koronavirüs sürecinde elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden, Manavoğlu, “Bakanlar Kurulunda bir kısmın aklı başına gelmedi…” dedi.

“AŞI GELİŞİNİN MİKTARI ARTMALI”

HP Genel Sekreteri Gülşah Sanver ManavoğluKoronavirüs aşısının miktarının arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, bu şekilde aşılama sürecinin 10 aya yayılacağını dile getirdi.

Aşılamanın 3 ay içerisinde bitirilmesi gerektiğine işaret eden Manavoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ne bu konunun iletilmesi gerektiğini ve aşı miktarının 6 ila 70 bin doz olması gerektiğine vurgu yaptı.

Manavoğlu, “Biz bu yazı kurtarmak istiyorsak, aşı olayını hızlandırmamız gerekir. Mali ve diğer durumların halka anlatılması gerekir. Biz yardımcı olmaya hazırız, her şey şeffaf olsun yeter ki” dedi.

“BU TRAJEDİYİ BU ÜLKE KALDIRAMAZ”

Ülkede artan vakalar nedeniyle, kapanılmaması halinde ekonominin istenilen noktaya getirilemeyeceğini veyahut uzun bir süre kapanılması gerekeceğini söyleyen Gülşah Sanver Manavoğlu, “Bu trajediyi ülke kaldıramaz…” diyerek, 14 gün kapanma olabileceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu