KıbrısManşet

Gündem; Bitmek bilmeyen zamlar, belirlenemeyen asgari ücret ve ne olacağı belli olmayan elektrik zammı…

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, bitmek bilmeyen zamlar ve belirlenemeyen asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, katıldığı bir programda Bahar Sancar’ın sorularını yanıtlarken, “Bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu’ndan elektrik zammına onay gelirse, hükümet halk düşmanı olduğunu onaylamış olacaktır” diyerek sözlerine başladı.

Asgari ücretin bile belirlenmediği bu günlerde elektrik zammının gündeme gelmiş olmasının dahi vatandaşı huzursuz ettiğini ifade eden Bengihan, “Hükümet edenler hayatı ucuzlatacaklarına bu hayatı zamlarla çekilmez bir hale getirdiler ve biz bu zamma şiddetle karşıyız” şeklinde konuşarak hükümeti de halktan yana karar alması için çağrıda bulundu.

ARIKLI’YA TEPKİ BİTMİYOR

“VERMİŞ OLDUĞU SÖZLERİ VE ATMIŞ OLDUĞU İMZALARI HATIRLATMAK İSTERİZ”

Yapılan zamlar ile gündemde düşmeyen Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘Hayatı ucuzlatacağız’ sözlerini tekrar hatırlatan Bengihan, “Vermiş olduğu sözleri ve atmış olduğu imzaları kendisine tekrar hatırlatmak isteriz. Halktan ve emekten yana kararlar üretsinler yoksa zaten halk gerekli tepkiyi kendilerine gösterecektik ve sendikamızda en önde bulanacaktır” şeklinde konuştu.

BUGÜN BAKANLAR KURULU KARARINDAN ELEKTRİK ZAMMI ÇIKARSA…

“BAŞTA OLGUN AMCAOĞLU OLMAK ÜZERE KENDİ GÜVENİRLİLİKLERİNİ SORGULASINLAR”

Kıb-Tek Müdürü Gürcan Erdoğan’ın elektrik zammı hakkındaki açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ‘Böyle bir zam gündemde değil ve Elektrik Kurumu Müdürü ‘haddini’ aştı’ açıklamasını anımsatan Bengihan “Kendi bakanlıklarında alınan kararları aynı hükümet ortağının eleştirdiği bir dönem yaşıyoruz. Elektrik zammı konusunda bunu düşünen sadece Elektrik Kurumu Müdürü ise bugün Bakanlar Kurulu’ndan böyle bir kararın alınması mümkün değildir. Eğer Bakanlar Kurulu’ndan böyle bir karar çıkarsa başta Olgun Amcaoğlu olmak üzere bu karara karşı çıkan hükümet ortakları kendi güvenirliklerini sorgulamaları gerekir” şeklinde konuştu.

Ayrıca Ulusal Birlik Partisi’nin elektrik zammı konusundaki açıklamalarına da değinen Bengihan, “Ulusal Birlik Partisi bu tür açıklamaların kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar olduğunu ve zammın gündemde olmadığına dair açıklamalarda bulunmuştu, eğer bu karar kabul edilirse UBP derhal o koltuklardan kalksın” açıklamalarına yer verdi.

BENGİHAN, BAKAN ÇAĞMAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

“ÇALIŞMA BAKANI’NIN BOYNUNUN BORCUDUR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın “Benim özel sektör çalışanlarına karşı bir sorumluluğum var ve asgari ücreti hakkettikleri bir miktara çekeceğim” sözlerini hatırlatan Bengihan, “Çağman, 2021 yılının ilk 6 ayındaki %8,83’lük hayat pahalılığının asgari ücrete yansıtılması gerektiğini vurgulamıştı. Bu açıklamadan sonra asgari ücret ‘minimumda’ hayat pahalılığı kadar artırılması Çalışma Bakanı’nın boynunun borcudur. Kendisi yeri geldiğinde bunu yapacağını ifade etmişti” şeklinde konuşarak ayrıca  Bakan Çağman’ın mensubu olduğu partinin yetkili kişilerinin “Asgari ücret 6000 TL olmalıdır” şeklindeki açıklamalarını da hatırlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu