KıbrısManşet

Gündüz: Kapıları kapatın. Ülkeye sadece cebinde parası olan turist ve öğrencileri alın

Ekonomik nedenlerle ve turizm için 1 Temmuz açılım sürecinin başlatıldığını fakat turizmde hiçbir gelişme yaşanmadığını savunan Gündüz, "Bu gidişle öğrenciler de ülkeye gelmeyecek ve öğrenci hedefli çalışan birçok işletme de iflas edecek" dedi

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Sosyolog Hakan Gündüz, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Ekonomik nedenlerle ve turizm için 1 Temmuz açılım sürecinin başlatıldığını fakat turizmde hiçbir gelişme yaşanmadığını savunan Gündüz, “Bu gidişle öğrenciler de ülkeye gelmeyecek ve öğrenci hedefli çalışan birçok işletme de iflas edecek” dedi.
Gündüz, kapıların kapatılması ve ülkeye sadece cebinde parası olan turist ve öğrencilerin alınması önerisinde bulundu.

Sosyolog Hakan Gündüz’ün açıklaması şu şekilde:

“Covid-19 ülkemizde;  Ekonomi diyerek açılan kapılardan, nasılsa test yapılmış olanlardan geldi.
Turizm dediniz, belli ki gelenler turist değil ki turizmde yaprak kımıldamıyor. Restoranlar, kafeler kapandı, tedarikçiler mal satamıyor ve otellerde sadece yerli turistler var.

Eğitim! Öğrenciler de gelmedi. Böyle devam ederse gelmeyecektir. Bunu bahane eden Üniversiteler hocalarını işten çıkardı. Online eğitim ucuz. Yani öğrencinin gelmemesi üniversite yönetimleri için daha karlı. Öğrenci üzerine çalışan yurtlar, marketler, restoranlar, bir sürü yan işletme vs iflas etmiş durumda.

Şimdi bir de üstüne üstlük, ‘göstermelik’ tedbir alma diye yine bu vebali topluma yüklüyorsunuz ve felaketi daha da büyütüyorsunuz.

Kapıları kapatın. Ülkeye sadece cebinde parası olan, rezervasyonu tam olan girişi çıkışı belli turisti ve gerçek öğrenciyi alın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu