KıbrısManşet

Güne yatay seyirle başlayan TL yine düşüşe geçti

Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında bir türlü istikrar sağlayamıyor. Dünkü yüksek oranlı kayıplar gün sonunda biraz hafiflerken, bugüne yatay başlayan TL öğle saatlerine doğru yönünü yeniden aşağıya çevirdi.

Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında bir türlü istikrar sağlayamıyor. Dünkü yüksek oranlı kayıplar gün sonunda biraz hafiflerken, bugüne yatay başlayan TL öğle saatlerine doğru yönünü yeniden aşağıya çevirdi.

Piyasalarda saat 11.45 itibarıyla dolar/TL %0.38 artışla 7.3555, Euro/TL %0.85 artışla 8.7090, sterlin/TL de %0.83 artışla 9.6298’den işlem görüyordu.

KKTC serbest piyasasında ise aynı dakikalarda dolar 7.40 TL’den, Euro 8.75 TL’den ve sterlin de 9.67 TL’den satılıyordu.

Analistler, bugün Türkiye içinde dış ticaret endeksleri, Türkiye dışında ise Almanya’da enflasyon ile ABD’de ithalat ve ihracat fiyat endekslerinin takip edileceğini belirterek, COVID-19 tedavisine yönelik haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini söyledi.

DOLAR GÖSTERGESİ 2 GÜNDÜR DÜŞÜYOR

Bu arada, Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen gösterge, ABD’de hızlanan enflasyonun doların reel faiz avantajını silmesiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Asya’da bulunan Döviz traderlarına göre Euro, sterlin ve yen, ABD Hazine tahvili faizlerindeki düşüş ve sepet satışının etkisiyle dolar karşısında yükseldi.

ABD tahvillerinde getiri eğrisi, 30 yıllık tahvil satışını bekleyen traderların ABD’de tüketici fiyatlarının Temmuz’da beklenenden fazla yükseldiğini gösteren Çarşamba günkü raporu değerlendirmesiyle yataylaştı.

Tokyo’da Money Partners Co. baş analisti Yoshifumi Takechi, “Perşembe günkü 30 yıllık tahvil ihalesinde talebin güçlü olacağı beklentisi var. ABD faizlerindeki gevşeme doları satışa karşı kırılgan hale getiriyor.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) %0.1 düşüşle 0.6569’dan işlem gördü.

KÜRESEL PİYASALARDA YÖNSÜZ SEYİR

Küresel piyasalar, bugünkü işlemlerde herhangi bir yöne işaret etmiyor. Asya borsalarında Japonya’da %1.5’in üzerinde yükseliş dikkat çekerken diğer ülkelerde çok sınırlı yükselişler yaşanıyor. Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.2 civarında artıda. ABD vadelilerde ise işlemler %0.2 civarı ekside.

Asya borsaları, ABD’de koronavirüs vakalarının sayısının sabitlenmesi ve ABD enflasyonunda beklenmeyen artışın risk iştahını canlandırmasının ardından, yatırımcıların dolarlarını satarak teknoloji hisseleri ve altına dönmesi sonucunda Wall Street’i izleyerek yükseldi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu