Güney KıbrısManşetSağlık

Güney Kıbrıs, 100 bin adet aşıya ulaştı

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, Gesy yararlanıcısı olmayanların aşılamaya başladığını duyururken, bugüne kadar yapılan 100 bin aşıya da değindi.

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, Gesy yararlanıcısı olmayanların aşılamaya başladığını duyururken, bugüne kadar yapılan 100 bin adet aşıya da değindi.

Bakanlık, sağlık çalışanlarının aşılamalarının sürdüğünü de aktararak, Güney Kıbrıs’ın 100 bin aşıya ulaştığını ve aşılama programının her hafta hız kazanması nedeniyle planlanan ilk programı aşabileceğini duyurdu.

Ioannou yaptığı açıklamada, “Aşılar sayesinde yüzlerce hayat kurtarılırken, binlerce kişi hastalanmaktan kaçınıyor” dedi.

Güney Kıbrıs’ın salgınla ilgili iyi performansının “Bizi sona yaklaştırarak” devam edeceğini kaydeden Ioannou, insanları biraz daha sabırlı olmaya davet etti.

“Yorgunluk olduğunu anlıyorum. Ancak nüfusun çoğu aşılanana kadar koruma önlemlerine uymalıyız. Hayat kurtarmanın ve sağlık sisteminin dayanıklılığını korumanın tek yolu bu” diyen Ioannou, gönüllü olarak aşı yaptıranlara ve “Yorulmadan hepimize umut veren” hemşirelere teşekkür etti.

ÇEVİRİ: MEYİL AVCAN

Diğer Haberler

Başa dön tuşu