GenelGüney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs AP Milletvekilleri daha fazla iletişim talep ediyor

Güney Kıbrıs Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Rum Meclisi’yle daha sıkı temas ve koordine gerçekleştirilmesi talebinde bulunurken, Rum Meclis Başkanı Anita Dimitriu, bu konuda bazı önerilerin değerlendirilmekte olduğunu açıkladı.

Güney Kıbrıs Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Rum Meclisi’yle daha sıkı temas ve koordine gerçekleştirilmesi talebinde bulunurken, Rum Meclis Başkanı Anita Dimitriu, bu konuda bazı önerilerin değerlendirilmekte olduğunu açıkladı. 

Politis gazetesine göre, Güney Kıbrıs’ı AP’da temsil eden 6 milletvekili Rum Meclisi’yle daha iyi iletişim ve koordinasyonun gerekli olduğunu vurgulayarak, Rum Meclisi’nde daha çok dinlenmeyi talep ediyor. Meclis Başkanı Anita Dimitiru’nun ise bu konuda bazı önlemlerin ele alındığı yönünde açıklama yaptığı kaydedildi. 

Dimitiru açıklamasında, hedeflerinin, karşılıklı iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu belirterek AP’da ele alınan ve özellikle Kıbrıs’ı ilgilendiren konularda AP milletvekilleriyle telekonferans yöntemiyle daha fazla iletişim gerçekleştirilmesi yönünde adım atacaklarını ifade etti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu