Güney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs “aşı pasaportu” anlaşmasını yaygınlaştırma peşinde

Rum Yönetimi, İsrail ile imzalanan ve Güney’e seyahat etmek isteyen aşı olmuş kişilere kolaylık sağlayacak “yeşil pasaport” anlaşmasını İngiltere ve Rusya ile de imzalama peşinde

Rum Yönetimi, İsrail ile imzalanan ve Güney’e seyahat etmek isteyen aşı olmuş kişilere kolaylık sağlayacak “yeşil pasaport” anlaşmasını İngiltere ve Rusya ile de imzalama peşinde

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, İsrail ile imzaladığı ve aşı olan kişilerin Güney Kıbrıs’a seyahatlerinde kolaylık sağlayacak olan “yeşil pasaport” uygulamasının kapsamını genişletme peşinde koşarken, Avrupa Komisyonu uygulamaya olumsuz yaklaşıyor.

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios Güney Kıbrıs’ın, İsrail ile yaptığı gibi, başka ülkelerle de yeşil pasaport anlaşması yapmak istediğini açıkladı.

Fileleftheros’un “Kıbrıs Rusya ve Birleşik Krallık İle de ‘Yeşil Pasaport’ İstiyor” başlıklı haberine göre Perdios İsrail ile yapılan ve 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek “yeşil pasaport” anlaşmasının benzerlerini İngiltere, Rusya ve Ukrayna gibi diğer ülkelerle de yapmak istediklerini, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde konuyla ilgili temaslarını sürdürdüklerini söyledi.

Yeşil pasaporta, Avrupa Birliği tarafından onaylanan koronavirüs aşısının ikinci dozunu en az 7 gün önce yaptırmış olanların sahip olabileceğini ancak Rum yönetiminin, aşı yaptırmış olmalarına rağmen koronavirüse karşı bütün tedbirleri almak zorunda olan yeşil pasaportlulara test yapma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Ancak, Fileleftheros haberinde, Güney’in bu planın AB’ye takılabileceğine işaret etti. Gazete, Avrupa Komisyonu’nun, koronavirüs aşısına herkesin erişimi yokken aşı yaptırmış olanlara kolaylık sağlanmasının, eşitsizlik yaratacağı gerekçesiyle kabul edilemeyeceği görüşünde olduğuna dikkat çekti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu