GenelGüney KıbrısManşetSağlık

Güney Kıbrıs, “aşırı ölüm” oranında birinci

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Güney Kıbrıs geçtiğimiz Şubat ayında AB üye ülkeleri arasında “aşırı ölüm” vakalarında en yüksek orana çıktı. Eurostat’a göre, “aşırı ölüm oranı”: Bir kriz sırasında ölçülen ve rakamı ortalamanın üzerine çıkaran tüm nedenlere bağlı ölümlerin sayısını ifade ediyor.

Geçtiğimiz Salı günü açıklanan Eurostat verileri, AB’de bir bütün olarak Covid-19 salgınından bu yana ilk kez aylık aşırı ölüm oranında ilerleme kaydedilmediğini gösteriyor.

GIYNIK Medya’nın Güney basınından derlediği bilgilerde, üç üye ülkeden ikisi Şubat ayında “ek ölüm” kaydetmediği görülüyor, bu da aşırı ölüm oranının 2016-2019 arasındaki dönemde kaydedilen ortalama ölüm sayısının altına düşüldüğü anlamına geliyor.

Verilere göre, anormal ölüm oranları kaydeden ülkeler arasında en yüksek Kıbrıs’ta kaydedildi. Adadaki oran, referans dönemi boyunca ortalamanın yüzde 12.5 üzerindeydi.

Kıbrıs’ı yüzde 12.3 ile Yunanistan, yüzde 5.8 ile Portekiz, yüzde 4 ile Hollanda ve yüzde 3.9 ile İspanya izledi. Malta ayrıca yüzde 1.7 fazla ölüm oranı, İtalya yüzde 0.8 ve İrlanda ve Avusturya sırasıyla yüzde 0.7 ve 0.6 kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu