DünyaEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı belediye reformlarını ‘zorunlu gereklilik’ olarak görüyor

Kuzey'de 28 belediye sayısının 12’ye indirilmesine uygun görülürken, Güney Kıbrıs'ta bulunan 30 belediye sayısının 20'ye düşürülmesine karar verildi.

Çeviri – Meyil Avcan

Ülkemizde belediyelerin sorunlarına bir türlü çözüm getirilemezken, son alınan kararlar doğrultusunda belediyelerin sayısının düşürüleceği bilgisinin verilmesi karşıtlığa neden olmuştu.

Kuzey’de 28 belediye sayısının 12’ye indirilmesine uygun görülürken, Güney Kıbrıs’ta bulunan 30 belediye sayısının 20’ye düşürülmesine karar verildi.

Güney Kıbrıs Hükümeti, Temsilciler Meclisi’nin, belediye sayısını 20’ye indirecek Yerel Yönetim Reform Yasası’nı onaylamasını memnuniyetle karşılayarak, bunun ülke için “zorunlu bir gereklilik” olduğunu nitelendirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, reformun gelecek nesillere miras kalacağı ifade edilerek, bu maraton yolculuğunun başlamasından on yıl sonra, belirleyici adımın atılmasına izin veren parlamentodaki işbirliği ruhunu da teşekkür edildi.

“Bu, önemli ölçüde para ve diğer kaynaklardan tasarruf sağlayacak, ancak öncelikle halka daha kaliteli hizmetler sunacak. Yeni belediyeler idari ve mali özerklik, esneklik ve artan sorumluluklar kazanıyor” denildi.

Başkanlık, Meclis’i önünde bekleyen diğer reformları aynı fikir birliği ruhuyla ele almaya ve böylece devletin modernleşmesini kolaylaştırmaya çağrı yaptı.

Mevcut 30 belediye yeniden düzenlenerek, 20 belediyede birleştirilecek ve 2024’te yürürlüğe girmesi planlanan Yerel Yönetim Reformu da kabul edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu