Güney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı’nda devir teslim yapıldı

Güney Kıbrıs’ın Dışişleri Bakanlığı’nda dün, devir teslim yapıldı

Güney Kıbrıs’ın Dışişleri Bakanlığı’nda dün, devir teslim yapıldı.

Rum basını, Hristodulidis kabinesine atanan Dışişleri Bakanı Konstandinos Kombos’un, Yoannis Kasulidis’ten görevi devraldığını ve devir teslim töreninde yaptığı açıklamalarda, Kıbrıs sorunu ile AB’den bahsettiğini yazdı.

Gazete, Kombos’un konuşmasında, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” ve dış politikasının Avrupa’nın bütünlüğüne bağlı olduğunu ve yöneliminin de, AB ilkeleriyle değerleri doğrultusunda olduğunu söylediğini kaydetti.

Habere göre Kombos, Kıbrıs sorununun hayat memat meselesi ve politik ekseni olduğunu, ancak tek meselelerinin de bu olmadığını belirtti.

Kombos, “müzakere yorgunluğunun” hakim olduğunu; ancak böyle bir lüksleri olmadığını ifade ederken, Rum tarafının hiçbir zaman BM parametreleri dışındaki yaklaşımlara rıza göstermeyeceğini dile getirdi.

Maraş’taki kabul edilemez eylemleri endişeyle izlediğini belirten Kombos, bu konunun da öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Kombos, herkesin aynı gemide olduğunu ve bakanlığın güçlendirilmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Gazete, Kasulidis’in ise görevi iyi bir bilim adamı, akademisyen ve hukukçu olan Kombos’a devretmekten mutluluk duyduğunu belirterek, görevinde başarılar dilediğini yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu