DünyaEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplumYaşam

Güney Kıbrıs otomobil sahipliğinde AB’de üçüncü sırada

Eurostat araştırmasına göre Güney Kıbrıs, bin kişi başına 645 otomobille AB'de otomobil sahipliğinde üçüncü sırada yer alıyor.

Eurostat araştırmasına göre Güney Kıbrıs, bin kişi başına 645 otomobille AB’de otomobil sahipliğinde üçüncü sırada yer alıyor.

2019 yılında bin kişi başına en yüksek otomobil sayısı binde 681 ile Lüksemburg’da kaydedildi.

Güney Kıbrıs’tan önce bin kişi başına 663 kişiyle İtalya, onu her ikisi de binde 642 otomobille Finlandiya ve Polonya izledi.

Çalışma ayrıca, son yıllardaki artışa rağmen, hybrid (elektrikli) otomobiller de dahil olmak üzere alternatif yakıtlarla çalışan binek otomobillerin 2019’da AB’deki binek otomobil filosunun yalnızca küçük bir bölümünü oluşturduğunu gösterdi.

Yeni kayıt yaptıran binek otomobiller arasında alternatif yakıtla çalışan otomobillerin payının düşük olması bu durumu yansıtmıştır.

Güney Kıbrıs, 2017’den 2019’a kadar bu arabalar açısından son derece kötü bir performans sergiledi ve Avrupa’nın en düşükleri arasında, yüzde 2’nin altında bir yüzde kaydetti. Buna karşılık Norveç, alternatif yakıtlı motorlara sahip yeni arabaların neredeyse yüzde 42’si ile en yüksek yüzdeyi kaydetti.

Çalışma ayrıca, 2019 yılında en fazla kayıtlı binek otomobil sayısının yaklaşık 48 milyon otomobil ile Almanya’da kaydedildiğini, onu 40 milyon ile İtalya ve 32 milyon ile Fransa’nın takip ettiğini gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu