ÇevreGüney KıbrısKıbrısManşet

Güney Kıbrıs, sıcaklıkta ‘Sarı Alarm’ verdi!

Güney Kıbrıs Meteoroloji Ofisi, bugün için aşırı yüksek sıcaklık uyarısında bulunarak, özellikle öğlen 13:00 - 16:00 saatleri arasında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs Meteoroloji Ofisi, bugün için aşırı yüksek sıcaklık uyarısında bulunarak, özellikle öğlen 13:00 – 16:00 saatleri arasında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sıcak hava dalgası Kıbrıs’ı etkisi altına almaya devam ederken, Güney Kıbrıs Meteoroloji Ofisi sıcaklıkların iç kesimlerde 41C’ye ve Trodos’un en yüksek zirvelerinde 33C’ye ulaşmasının beklendiğini ifade ederek, bugün için aşırı yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

Güney’de verilen Sarı alarmın öğlen 13:00 – 16:00 saatleri arasında geçerli olacağı aktarıldı.

Meteoroloji Ofisi’nin bugün için yaptığı hava tahmininde, havanın iç kesimlerde 41C, kuzey kıyısında 36C, kalan kıyılarda 34C ve dağlarda 33C ile genel olarak iyi olacağını söyledi.

Cuma, Cumartesi ve Pazar da gece geç saatlerde ve sabahın erken saatlerinde kıyılarda yerel parçalı sis ve alçak bulutla birlikte genel olarak iyi olacağı kaydedildi.

Öte yandan sıcaklıkların, özellikle iç kesimlerde ve dağlarda mevsimsel ortalamanın belirgin şekilde üzerinde sabit kalacağı da eklendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu