DünyaEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Güney Kıbrıs ve Mısır elektrik anlaşması imzaladı

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Natasa Pilidou bugün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs-Mısır sınır ötesi elektrik bağlantılarına ilişkin mutabakat muhtırasının iki ülke arasında enerji alanında bölgesel işbirliğini teşvik etmek için "önemli bir kilometre taşı" olduğunu söyledi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Natasa Pilidou bugün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs-Mısır sınır ötesi elektrik bağlantılarına ilişkin mutabakat muhtırasının iki ülke arasında enerji alanında bölgesel işbirliğini teşvik etmek için “önemli bir kilometre taşı” olduğunu söyledi.

İmza töreninde konuşan Pilidou, MoU’nun iki ülkenin uygulama sürecinde “yakın” işbirliği yapacağını söyleyerek, “İnsanlarımız arasındaki güçlü bağları yeniden teyit ediyoruz” dedi.

Enerji Bakanı ile Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Mohamed Shaker El-Markabi arasında Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın elektrik enterkonneksiyon projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı sarayında anlaşma imzalandı.

İki bakan, iki ülkenin elektrik bağlantısını, devam eden güçlü ilişkilerinin ve aynı zamanda stratejik işbirliklerinin önemli bir bileşeni olarak nitelendirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu