DünyaEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında iş birliği

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında iş birliği Mutabakat Muhtırası imzalanması hedefleniyor

Rum Enerji Bakanı Natasa Pilidou ve Yunanistan Enerji Bakanı Kostis Hacıdakis, EuroAfrica Interconnector bağlantısını ilerletmek amacıyla Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında bir iş birliği Mutabakat Muhtırası imzalamayı amaçladıklarını açıkladı.

Güney Kıbrıs Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Natasa Pilidou ve Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostis Hacıdakis, Lefkoşa’da düzenlenen Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır Üçlü Zirvesi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayında görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında iki bakan enerji konularında verimli bir görüşme gerçekleştirerek iki ülkenin East Mediterranean Gas Forumuna katılımı ve ortak ilgi konusu EastMed Pipeline ve EuroAsia Interconnector ile ilgili son gelişmeleri ele aldı.

Rum Enerji Bakanı Pilidou Twitter aracılığıyla paylaştığı açıklamada şunları yazdı: “Dost Yunanlı Çevre ve Enerji Bakanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Diğer konuların yanı sıra Kıbrıs-Yunanistan ve Mısır arasında EuroAfrica Interconnector bağlantısının ilerletilmesi için bir İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalanması amacımızı teyit ettik.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu