EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşet

Güney Kıbrıs’ta ev kiralarının 800-1200 Euro’ya ulaşması öğrencileri yeni arayışlara itti

Sadece Metehan bölgesinde 50 civarında Kıbrıslı Rum öğrencinin ev kiraladığı saptandı

Sadece Metehan bölgesinde 50 civarında Kıbrıslı Rum öğrencinin ev kiraladığı saptandı

 

ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNLARI BÜYÜYOR… Güney Kıbrıs’ta üniversite eğitimi gören Kıbrıslı Rum öğrencilerin, Güney’de ev kira bedellerinin yüksek olması nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta kiraladıkları evlerde ikamet ettikleri bildirildi. Fileleftheros ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının Meclis Eğitim Komitesi’nin dünkü toplantısında ele alındığını, toplantıda Kuzey Kıbrıs’ta ev kiralamayı tercih eden Kıbrıslı Rum öğrencilerin de konuşulduğunu yazdı. Gıynık Property’nin, haftalar önce Rum kaynaklara dayanarak gündeme taşıdığı konu son dönemde daha da görür hale geldi.

 

METEHAN BÖLGESİNDE KALIYORLAR… Meclisteki komite toplantısında konuşan milletvekili Alekos Trifonidis, Kuzey Kıbrıs’ta ev kiralayan Kıbrıslı Rum öğrencilerden bazılarını evlerinde ziyaret ettiğini ve tek odalı ev için 170, iki odalı ev için ise 200-220 Euro kira ödediklerini öğrendiğini belirtti. Trifonidis, kendisinin “Ayios Demetios” (Metehan) bölgesinde ikamet eden 4-5 Kıbrıslı Rum öğrenciyle görüşmüş olmasına karşın, aynı bölgede 50 kadar Kıbrıslı Rum öğrencinin kaldığı bilgisini edindiğini ifade etti.

 

BOŞ EV BULMAK İMKÂNSIZ GİBİ… Trifonidis, Güney Kıbrıs’ın dağlık köylerinden veya diğer kentlerinden Güney Lefkoşa’ya öğrenim görmek için gelen üniversite öğrencilerinin bu yöntemi seçtiklerini aktardı. Komitede ayrıca, özellikle Limasol bölgesinde kiraların 800 ila 1200 Euro’lara dayandığı, Ukrayna’daki savaş sebebiyle de öğrenci sayısında artış yaşanması yüzünden boş ev bulmanın imkânsız hale geldiği, öğrencilerin anlaşmalı otellerde konaklamaları yönünde çalışmaların ise sürdüğü bilgileri de gündeme getirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu