Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
Güney KıbrısKıbrısManşetSağlıkToplum

Güney Kıbrıs’ta koronavirüs dikey artışta

Güney Kıbrıs'ta koronavirüs vakalarında dikey bir artış yaşandığı, şu anda 56 kişinin devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı, bunlardan 5’inin yoğun bakımda entübe olduğu haber verildi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Güney Kıbrıs’ta koronavirüs vakalarında dikey bir artış yaşandığı, şu anda 56 kişinin devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı, bunlardan 5’inin yoğun bakımda entübe olduğu haber verildi.

Alithia ve diğer gazetelere göre Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (OKİPİ) Basın Sözcüsü Haralambos Harilau, şu anda devlet hastanelerinde tedavi altındaki koronavirüs hastası sayısının 56 olduğunu ancak özel hastaneler de koronavirüs hastası kabul ettiği için gerçek sayının daha fazla olabileceğini söyledi.

Koronavirüs nedeniyle tedavi altına alınan hastalardan yaşları 80 ve üzeri olan 5’inin yoğun bakım ünitesinde ve entübe halde olduğunu kaydeden Harilau “son dönemde -sayı vermemekle birlikte- koronavirüse bağlı ölümler de olduğuna” dikkat çekerek tedavi altındaki hasta sayısının, herkes için “tehlike çanlarını çalması gerektiği” uyarısında bulundu.

Haralambos Harilau, sorunun en büyüğünün Lefkoşa’nın Rum kesiminde yaşanmakta olduğunu çünkü yaşlı bakım evlerinde bulaş zincirleri saptandığını belirterek, yaşlı bakım evlerine gidecek ziyaretçilere 72 saatlik negatif sonuçlu PCR testi ve maske zorunluluğu getirildiğini söyledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu