GenelGüney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs’ta okullarda bomba paniği…

Limasol, Baf, Lefkoşa'nın Rum kesimi ve Mağusa bölgesindeki bazı okullara bu sabah bomba ihbarı yapıldı.

Limasol, Baf, Lefkoşa’nın Rum kesimi ve Mağusa bölgesindeki bazı okullara bu sabah bomba ihbarı yapıldı. Elektronik posta ile gönderilen tehdit içerikli ihbar mektubu, Rum polisini alarma soktu; okullar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler olayla ilgili haberi, internet sayfalarında flaş olarak verdiler. Fileleftheros, incelemeler sonucunda ihbarın sahte olduğunun anlaşıldığını bildirdi ve okullara gönderilen elektronik postayı yayımladı.

Elektronik postanın “Rumcaya başka bir dilden çevrilmiş ve kötü yazılmış olması” nedeniyle birçok soru işaretini de beraberinde getirdiğine dikkat çekildi.

İhbar/tehdit mesajında “yüzümüzü saklamadan şehre inebilmek için çok bekledik. Başımızdaki görüntümüzün, bu duvarlarda hissedeceğiniz gerçeğin yıkıcı gücü olacağı günler de gelecek. Okularda eğitimci kanı dökülecek. Boğazlarını keseceğiz. Allah’ın düşmanları, eylemlerimiz hakkında yalan konuşacak. Şeriat, savaşta ve barışta inanmayanları ayırmaz. Allah’ın resulü, de ki atlarımız müşriklerin kadın ve çocuklarını çiğneyecek. De ki babalarındandır (babalarının yüzündendir). Kadınlar ve çocuklar ancak yolumuza çıkarsa öldürülecek. Sizi sokaklarda yok edeceğiz. Kamyonlarımız patlayıcı dolu. Sizi, Nice’deki gibi ana meydanlarda yok edeceğiz. İnsanlar bıçakla kesilecek. İçinizde patlayacak. Sizi kanınızda boğacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu