ÇevreDünyaGüney KıbrısManşetSiyasetToplum

Güney Kıbrıs’ta Uluslararası İklim Değişikliği Konferansı yapılıyor

Güney Kıbrıs’ta “Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da İklim Değişikliği” konulu uluslararası konferansın bugün ve yarın Baf’ta yapılacağı bildirildi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs’ta “Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da İklim Değişikliği” konulu uluslararası konferansın bugün ve yarın Baf’ta yapılacağı bildirildi.

Alithia gazetesi, konferansta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de konuşmacı olarak yer alacağını ve bazı BM yetkilileri ile AB üyesi ülkelerin bakanlarının konferansa katılacağını yazdı.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, iklim değişikliği konusunda harekete geçilmemesinin halk sağlığını, ekosistemleri, tarımı, turizmi ve su kaynaklarını benzeri görülmemiş bir şekilde etkileyeceğini söyleyerek, temel ihtiyaçların arzının zaten tehdit altında olduğu konusunda uyardı.

İki günlük konferansta ayrıca BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Prof. Jeffrey Sachs, AB Çevre, Okyanuslar ve Balıkçılıktan Sorumlu Komisyon Üyesi Virginijus Sinkevičius, Ürdün Prensi El Hassan bin Talal ve Eski Başbakan Laurent Fabius da katılacak. Diğer ana konuşmacılar arasında Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’dan bakanlar yer alıyor.

Konferans, 25 ülkeden 200’den fazla bilim insanı ve uzmanın bilimsel faaliyetlerini koordine eden Kıbrıs Enstitüsü çatısı altında gerçekleşiyor.

Ayrıca, Kıbrıs’taki Avrupa Komisyonu delegasyonunun yanı sıra İklim ve Atmosfer Araştırmalarında Mükemmeliyet Merkezi (EMME-CARE) tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir.

Anastasiadis, bölgeden ve ötesinden çok sayıda hükümet temsilcisinin, tanınmış politikacıların ve önde gelen uluslararası bilim uzmanlarının katılımının yalnızca krizin ciddiyetinin değil, aynı zamanda onun korkunç etkilerine karşı ortak kararlılığın da göstergesi olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu