GenelGüney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs’ta uygunsuz çöp dökenlere 20 bin Avro ceza kesilecek

 

Güney Kıbrıs’ta çöp sorununu çözmek için “Atıksız Kıbrıs” projesi hayata geçiriliyor. Rum Çevre Bakanı Maria Panayiotou, projenin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre ilk önce büyük bir temizlik ve farkındalık kampanyası başlatılacak. Ayrıca mevzuatta düzenlemeye gidilecek. Bu çerçevede, atık toplama alanı olmayan yerlere çöp dökenlere ağır cezalar kesilecek. Öngörülen ceza miktarının 20 bin Avro olduğu açıklandı.
Rum Çevre Bakanı, çöp biriken alanlarla ilgili olarak geçmiş yıllarda da birçok önlem alındığını ancak sorunun devam ettiğini belirterek, bu çöp alanlarından başlayan yangınlara tanıklık edildiğini kaydetti. Panayiotou, bu konuda tüm yetkili kurumların, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bütünsel bir yaklaşımın gerekli olduğunu ifade etti.
Yeni yasa kapsamında tüm yerel yönetimler ve özyönetim organları temizlik kampanyasına katılacaklar ve maddi destek alacaklar.
Kampanya 2025’e kadar sürecek; finansman yalnızca 2024’te yardım almayan yerel yönetimlere verilecek. Bakanlık toplam 1,5 milyon avro tahsis edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu