DünyaGüney KıbrısKıbrısManşet

Güney Kıbrıs’tan Beyrut’a 20 ton gıda bağışı

Kuru gıdalar hafta sonu boyunca beş toplama noktasında gönüllüler tarafından paketlendi.

Meyil Avcan

Geçen hafta Beyrut liman bölgesini harap edilen, 150’den fazla kişinin ölümüne ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından Lübnan halkına yardım etmek için Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar yirmi ton kuru gıda toplandı.

Yaklaşık 250 bin kişinin patlamadan etkilendiği ve acil temel yardıma ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor.

Gönüllülükten Sorumlu Komisyon Üyesi Yiannis Yiannaki, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades’in yardım çağrısını da içeren yanıttan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Vatandaşlardan ve şirketlerden toplanan büyük hacimli maddelerden, yirmi tondan fazla gıda maddesinden bahsediyoruz, örneğin tahıllar, kabuklu yemişler, krakerler, genel amaçlı un ve çocuklar için süt tozu. Şu anda sadece Beyrut’taki insanların evlerini yeniden inşa etme planları hayata geçirilinceye kadar hayatta kalmalarına yardımcı olacak bu temel ürünleri gönderebiliriz” diye ekledi.

Yiannaki, konserve yiyeceklerin şu an için en uygun bağış olduğunu söyleyerek, “Beyrut’ta insanların yemek yapacak yeri yok. Sıcak havaya dayanabilen ve hemen tüketilebilen yiyeceklere ihtiyaçları var. Altyapılar kısmen de olsa yeniden oluşturulduktan sonra başka öğeler göndermeye başlayabiliriz” dedi.

Lübnan’a yardım eden kişi ve şirketler tarafından toplanan eşyalar yarın Limasol’a götürülecek ve burada Yunan donanma gemisi İkarya’ya yüklenecek, daha sonra da Lübnan’a gidecek.

Kuru gıdalar hafta sonu boyunca beş toplama noktasında gönüllüler tarafından paketlendi.

Kargo, Ulusal Güvenlik ve Sivil Savunma ile işbirliği içinde taşınacak ve gemiye yüklenecek.

Öte yandan Anastasiades, Pazar günü uluslararası bir bağış konferansında 5 milyon Euro’luk mali yardım sözü verdi.

Anastasiades, adanın Beyrut’a şimdiden beş tondan fazla yardım gönderdiğini ve önümüzdeki birkaç gün içinde tıbbi malzemeler, jeneratörler, giysiler ve bozulmayan gıda maddeleri de gönderileceğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu