DünyaKıbrısManşet

Güney Kıbrıs’tan Beyrut’a gönüllü doktor yardımı

Üç kişiden oluşan ‘Volunteer Doctors Cyprus’ Kıbrıs Gönüllü Doktorları, patlamada yaralanan yüzlerce kişiye sağlık hizmet vermek üzere dün Beyrut’a gitti.

Üç kişiden oluşan ‘Volunteer Doctors Cyprus’ Kıbrıs Gönüllü Doktorları, geçen salı günü meydana gelen büyük patlamada yaralanan yüzlerce kişiye sağlık hizmet vermek üzere pazar günü Beyrut’a gitti.

Dışişleri Bakanı Nicos Christodoulides’in himayesinde olan ekip, Çocuk Cerrahı Dr. Eleni Theocharous, yara tedavi hemşireleri Anna Farmakas ve Nicoletta Makri’den oluşuyor.

Dr. Theocharous, yerel bir hastane ile temasa geçtiklerini, büyük ihtimalle orada yardım edeceklerini ancak ekibin Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyaçlarına göre de yardımcı olabileceklerini söyledi.

Beyrut’ta kaç gün kalacaklarını bilmediklerini, bunun ihtiyaca ve durumun ne kadar acil olduğuna bağlı olduğunu belirten Dr. Theocharous, Kıbrıs Büyükelçiliği, Elen Ortodoks, Maronit ve Ermeni toplumlarıyla da görüşeceklerini bildirdi.

Dr. Eleni Theocharous, Kıbrıs’ın Lübnan halkına destek mesajını ileteceklerini, COVID-19 ile ilgili bütün tedbirleri de aldıklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu