GenelKıbrısManşet

Güney Kıbrıs’tan ithal izni verdik

Ülkede yaşanan tüp gaz sıkıntısı ile ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu GIYNIK GAZETESİ’NE konuştu:

DEVRİM DEMİR

Ülkede yaşanan tüp gaz sıkıntısı ile ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu GIYNIK GAZETESİ’NE konuştu:

Tüp gaz yüklü geminin arıza yapması nedeniyle ülkeye geciken sevkiyat tüp gaz sorununu da beraberinde getirdi. Gaz dağıtıcı firmalar 10 gündür stok krizi yaşarken, vatandaş tüp bulabilmek için bütün adayı gezecek duruma geldi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, tüp gazın perşembe günü ülkeye gelmesinin beklendiğini, cuma günü 16 Haziran tarihinde de dağıtım yapılmasının planlandığını söyledi.

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Amcaoğlu, tüp gaza zammın gündemde olmadığını ancak dövizdeki artış nedeniyle akaryakıta 1 veya 2 TL arasında artışın gündemde olduğu sinyallerini de verdi.

Fabrikaların, büyük iş yerlerinin yaşanan tüp gaz sıkıntısı nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Amcaoğlu, sorunları ortadan kaldırmak için dün Kıbrıs’ın güneyinden Kuzey’e tüp gaz ithali için izin verdiklerini söyledi.

AMCAOĞLU: TÜP GAZA ZAM YOK

GIYNIK GAZETESİNE konuşan bakan Amcaoğlu, tüp gaza herhangi bir zammın gündemde olmadığını da ifade etti. Kıbrıs Türk Petrolleri ile yaptıkları görüşmede, 15 Haziran tarihinde beklenen geminin adaya gelmesinin planlandığını, 16 Haziran Cuma günü itibarı ile dağıtıma geçileceğini kaydetti. Seçim yasakları olduğu için bazı adımları atamadıklarını da ifade eden Amcaoğlu, “30 Haziran itibariyle sahaya ineceğiz, sıkıntının ortadan kalkması için bu işi artık tekele bırakmayacağız” dedi.

AKARYAKITA ZAM SİNYALLERİ…

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, değişen kur farkına da işaret ederek dövizin 1 yılda kur farkının yüzde 38,76 olduğuna değindi. Amcaoğlu haftanın henüz ikinci günü olduğunu ancak ilerleyen günlerde, akaryakıta yine zam göründüğünü belirterek, “Akaryakıta 1 ve 2 TL arasında zam görünüyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu