Güney KıbrısKıbrısManşet

Güney Lefkoşa ve Limasol’da yüzlerce subay konuşlandırıldı

Güney Kıbrıs'ta hem Limasol hem de Lefkoşa bölgesinde eylemler yapılacağı kaydedildi.

Geçen hafta Güney Lefkoşa’da düzenlenen ve polisin eli ağır olmakla suçlandığı gösteride yüksek riskli sayılan protestoları denetlemek üzere bugün Lefkoşa ve Limasol’da yüzlerce subay görevlendiriliyor.

Etkinliğin Lefkoşa’da bugün saat 16: 00’da gerçekleşmesi bekleniyor. İnsanların çoğunlukla toplanma amacı devlet yolsuzluğunu protesto etmek ve pandemi nedeniyle özgürlüklerinin kısıtlanması olarak belirtildi.

Polisin protesto nedeniyle sahada olacağı belirtilirken, geçen Cumartesi günkü kalabalığı dağıtmak için tazyikli su, biber gazı ve coplarını kullandıkları süreçte birkaç kişiyi yaraladıkları ve büyük bir tepkiye neden oldukları zamandan farklı olarak bu sefer daha ayrık olacakları kaydedildi.

Benzer bir protesto iki saat sonra Limasol’da Anexartisias Caddesi’nde yapılacak.

Ayrıca, katılan 12 grup arasında 5G ağlarına, salgına karşı hükümet önlemlerine ve vaxx’lere karşı çıkanlar da olduğu aktarıldı.

Yaralanma ve mülke zarar verme olaylarının yaşandığı önceki gösterilerin tekrarlanmasını önlemek isteyen subaylar, 100’den fazla memurun polisliğini yapacak.

Limasol Polis Şefi Lefteris Kyriacou, “Gösterinin barışçıl olması ve (sağlık ve güvenlik) kararnamelerin ihlal edilmemesi durumunda polis müdahale etmeyi planlamıyor. Ancak, bir isyana dönüşürse, polis düzeni yeniden sağlar” dedi.

Çeviri: Meyil Avcan

Diğer Haberler

Başa dön tuşu