Güney KıbrısKıbrısManşet

Güney’de 2021 yılı nüfus ve konut sayımı bugün başlıyor

Güney Kıbrıs’ta 2021 yılı nüfus ve konut sayımının bugün başlayacağı haber verildi. Rum İstatistik Dairesi’nin, dün yaptığı açıklamada, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve nüfus-konut sayımının bugün başlayacağını açıkladığını yazan Alithia, bilgilerin, kişisel görüşmeler, telefon görüşmeleri veya yazılı bir formun doldurulmasıyla toplanabileceğini belirtti.

Güney Kıbrıs’ta 2021 yılı nüfus ve konut sayımının bugün başlayacağı haber verildi.
Rum İstatistik Dairesi’nin, dün yaptığı açıklamada, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve nüfus-konut sayımının bugün başlayacağını açıkladığını yazan Alithia, bilgilerin, kişisel görüşmeler, telefon görüşmeleri veya yazılı bir formun doldurulmasıyla toplanabileceğini belirtti.

Nüfus sayımlarının geleneksel olarak kişisel görüşmelerle yapıldığını, ancak bu yıl pandemi yüzünden telefon görüşmeleriyle ilgili de bir seçenek sunulacağını belirten gazete, yazılı bir form doldurulması ve bunun daha sonra nüfus sayımını yapan kişiye sunulması gibi bir seçeneğin de bulunacağını kaydetti.

Nüfus sayımı yapacak olan kişilerin bu yıl evlere girmeme direktifi aldıkları ve yanlarında safepass taşıyacakları belirtilirken, nüfus sayımının ekim-aralık ayları arasında gerçekleştirileceği ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu