Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Güney’de 56 bin 791 kişi aşılandı

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar 56 bin 791 kişinin en az bir aşı dozu aldığını açıkladı.

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, şu ana kadar 19 bin 221 kişiye her iki dozda Covid-19 aşısı yapıldığını ve 37 bin 570 kişiye ilk doz verildiğini, çoğunun ise yaşlı olduğunu belirtti.

Bakanlık, 70 yaşın üzerindeki kişiler, sağlık çalışanları ve nüfusun belirli savunmasız gruplarına mensup olanların ilk doz aşılarını tamamlamayı hedeflediğini söyledi.

Sağlık yetkilileri ayrıca thalasemia, böbrek yetmezliği ve hemodiyalize ihtiyacı olan kişilere de aşı yaptırmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta bu gruplardan 452 kişiye aşının ilk dozu verildi.

Bakanlık, Mart ayında üç ruhsatlı aşıdan 130 bin 440 doz beklediğini açıkladı.

Tüm ilçelerde 9 merkezde 20 ekip tarafından aşı yapıldığı aktarılırken, geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’da, devlet fuar alanında ve Limasol, Spyros Kyprianou spor merkezinde, sırasıyla 15 ve 10 ekipten oluşan iki büyük merkez açıldığı kaydedildi.

Larnaka ve Baf’ta önümüzdeki günlerde benzer merkezlere ev sahipliği yapacak yerler belirlendi.

Bakanlık, tam olarak görevlendirildiklerinde mürettebatın günde 15 bin aşı uygulayabileceğini, ancak şu ana kadar aşıların yetersiz kaldığını söyledi.

Uzak bölgelerdeki insanları ve yatağa bağımlı hastaları aşılamakla görevli altı mobil birimin de faaliyette olduğu vurgulandı.

Çeviri: Meyil Avcan

Diğer Haberler

Başa dön tuşu