Güney KıbrısManşetSağlık

Güney’de artık ‘SafePass’ zorunlu!

Güney Kıbrıs'ta 20 Temmuz’dan itibaren, “SafePass” uygulaması artık her yerde zorunlu olacak ve aşısız ya da Kovid-19 geçirmeyenlerin ise eğlence mekanlarında dans etmesi yasaklanacak.

Güney Kıbrıs’ta artış gösteren Kovid-19 vakaları nedeniyle yeni tedbirler alınmaya devam ediyor.

Bu bağlamda 20 Temmuz’dan itibaren, “SafePass” uygulaması artık her yerde zorunlu olacak ve aşısız ya da Kovid-19 geçirmeyenlerin ise eğlence mekanlarında dans etmesi yasaklanacak.

Rum basınında da yayınlanan yeni tedbirlerden şu şekilde bahsedildi:

“Bakanlar Kurulu’nun Kararı-SafePass Her Yerde-Pandeminin Engellenmesi İçin Yeni Tedbirler” başlıklarıyla aktaran Alithia gazetesi, Sağlık Bakanı Mihalis Hacıpandelas’ın açıkladığı tedbirlere geniş bir şekilde yer verdi.

Yeni tedbirler kapsamında, 20 kişiden fazla kişinin toplandığı iç ve dış mekanlarda artık SafePass gösterilmesinin zorunlu hale getirildiği vurgulandı.

Habere göre, kamu ve özel sektörde, bankalarda, yerel yönetimler, toplu taşımacılık, gemi yolculukları ve benzeri yerlerde vatandaşlara hizmet verilmesi için SafePass zorunlu kılındı.

SafePass’a sahip kişiler haricinde huzurevleri ve yaşlılarla ilgili bakımevlerine ziyaretler ise artık yasak olacak.

EĞLENCE MEKANLARINDA DANS ETMEK YASAKLANDI

Alınan diğer tedbirler kapsamında, kampların yasaklandığı, mevcut olan kampların ise 23 Temmuz’a kadar devam etmesine karar verildiği ifade edilirken, lokanta, gece kulübü, disko ve diğer eğlence merkezlerinde her masada en fazla 10 kişinin bulunabileceği, müşterilerin muhakkak oturmak zorunda olacağı ve dansın ise yasaklandığı belirtildi.

Habere göre, sadece tam aşılı veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirip iyileşen kişilerin misafir edilebileceği mekanların sağlanacağı kaydedildi.

Mekan sahiplerinin ise Sağlık Bakanlığı’na, sadece bu kriterlere uyan kişileri kabul edeceğine dair yazılı beyanda bulunması da istendi.

Kapalı mekanlardaki azami kişi sayısı, kişilerin tam aşılı veya son 6 ay içerisinde hastalığı geçirip iyileşmiş olmasına bağlı olarak 350 kişiden 450 kişiye çıkarılabilirken, bu tür mekanların sahipleri de Sağlık Bakanlığı’na, bu kriterlere uyan kişileri müşteri olarak alacağına dair yazılı beyanda bulunacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu