KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Güney’de çalışan emekçiler Metehan Sınır Kapısı’nda eylemde! “Bırakın evimize gidelim”

Güney Kıbrıs'ta çalışan işçiler, Metehan Sınır Kapısı'nda eylem yapıyor. Evlerine gitme kararı çıkmadığı sürece ara bölgede kalacaklarını duyuran işçilerin eylemine aileleri de sınır kapısının kuzey kısmından destek veriyor

Güney Kıbrıs’ta çalışan işçiler, Metehan Sınır Kapısı’nda eylem yapıyor. Evlerine gitme kararı çıkmadığı sürece ara bölgede kalacaklarını duyuran işçilerin eylemine aileleri de sınır kapısının kuzey kısmından destek veriyor.

Güneyde çalışan işçiler karantinaya gitmek istemedikleri gerekçesiyle şu sıralar Kermiya geçiş noktasında eylem gerçekleştiriyor. İş çıkışı pankartlarla barikata gelen işçiler, karantinaya otellerine gitmek istemiyor. Gerçekleşen eyleme aileler de ellerindeki pankartlarla destek veriyor.

Güneyde çalışan işçilerin sorunları sürüyor. Ülkemizde kapanma söylemlerinin yine ayyuka çıktığı bir süreçte, güneyde çalışan emekçiler, evlerine dönebilmek için Metehan Sınır Kapısı’nda eylem başlattı. 14 Aralık’tan bu yana kuzeye geçişlerine karantina uygulanan işçiler, kendilerine bir çözüm üretilmesini talep ederken, bugün çözüm üretilmemesi halinde kuzeye karantinaya geçmeyeceklerini ve sabaha kadar geçiş noktasında eylem yapacaklarını ifade ettiler.

Metehan Sınır Kapısı’nda çok sayıda polisin olduğu gözlemlenirken, geçişlerin polis tarafından kapatıldığı gözlemlendi. Öte yandan, barikatın kuzeyinde ise, uzun zamandır güneydeki işlerine gidemeyen Kıbrıslı Türk işçiler ve aile yakınları da gerçekleşen eyleme destek veriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu