Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Güney’de çalışan işçiler yine eylemde!

10 kadar işçi, Başbakanlık tarafından sunulan bu öneriyi kabul ederek dün itibariyle işlerine gidip gelmeye başlarken, uzlaşı sağlayamayan işçiler bugün yeniden eylem gerçekleştiriyor. Kuğulu Parkta toplanan işçiler, Cumhuriyet Meclisi önüne yürüyecekler

GIYNIK ÖZEL

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun covid-19 salgını önlemleri kapsamında Güney Kıbrıs’a geçişlere yönelik aldığı karardan olumsuz etkilenen ve işlerine gidemeyen Güney’de çalışan işçiler, halen hükümetle uzlaşı sağlayamadıkları için eylemlerine devam etme kararı aldı.

Geçtiğimiz gün Metehan Sınır Kapısı’ndan Başbakanlık önüne yürüyüş gerçekleştiren ve Başbakan ile görüşerek işlerine gidebilmek için çözüm arayan işçiler, kendilerine sunulan öneriyi kabul etmedi.

Güney’e karantinasız şekilde geçiş yapıp işlerine gitmeleri, dönüşte otobüsle sınır kapısından alınarak karantina otelinde konaklamaları ve yine sabah otobüsle sınır kapısına bırakılmaları şartıyla, 10 gün boyunca karantina otelinde konaklayarak her gün işlerine gidip gelebilecekleri söylenen işçiler bu öneriyi kabul etmedi.

10 kadar işçi, Başbakanlık tarafından sunulan bu öneriyi kabul ederek dün itibariyle işlerine gidip gelmeye başlarken, uzlaşı sağlayamayan işçiler bugün yeniden eylem gerçekleştiriyor. Kuğulu Parkta toplanan işçiler, Cumhuriyet Meclisi önüne yürüyecekler. Daha sonra Sağlık Bakanlığı istikametine doğru yürüyüşlerini sürdürecek olan eylemciler, Sağlık Bakanlığı’na hazırladıkları dilekçeyi verecekler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu