Güney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Güney’de elektronik kelepçelerin kullanımını destek geldi

Güney Kıbrıs Adalet Bakanlığı, çocuklara taciz veya cinsel istismarda bulunmak, kadınlara yönelik şiddet, uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayetten suçlu bulunanlar hariç, diğer tutukluluklarda hapis cezası yerinde elektronik kelepçe getirilmesini desteklediğini söyledi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs Adalet Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, çocuklara taciz veya cinsel istismarda bulunmak, kadınlara yönelik şiddet, uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayetten suçlu bulunanlar hariç, diğer tutukluluklarda hapis cezası yerinde elektronik kelepçe getirilmesini desteklediğini söyledi.

Duyuru, elektronik kelepçe önerisinin Lefkoşa Merkezi cezaevlerindeki aşırı kalabalığa milletvekillerinin bir çözüm olarak görmeleri üzerine ortaya atıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı, ceza infaz sisteminin modernizasyonu olarak bu sistemi getirmek için ilgili mevzuatta değişiklik yapılmasını destek verdiğini ifade etti.

Ancak Bakanlık, Emniyet Müdürü ve Cezaevleri Müdürlüğü ile istişare sonrasında, tedbirin uygulanması halinde belirli kategorilerdeki tutukluların hariç tutulması gerektiği sonucuna varıldığını ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu