Güney KıbrısManşet

Güney’de Grivas tartışması “Devlete güvenmiyorum”

Ekologlar Milletvekili Aleksandra Attalidu, Rum Yönetimine güvenmediğini, Avrupa Parlamentosu’na başvurmak niyetinde olduğunu açıkladı

 

Rum meclisinin, “EOKA-B”nin kurucusu ve lideri Yorgos Grivas Digenis taraftarlarının önceki akşam Rum meclisi önünde başlayan ve EDEK ofisine saldırıyla devam eden olaylı protesto sırasında göstericilerin küfür ve hakaretine uğrayan Ekologlar Milletvekili Aleksandra Attalidu, Rum Yönetimine güvenmediğini, Avrupa Parlamentosu’na başvurmak niyetinde olduğunu açıkladı.

Alithia, Grivas taraftarı göstericilerin hakaret ve küfür saldırılarına hedef olan Attalidu’nun “nüfusun aşırı sağ kesimi tarafından bir süredir hedef alınmakta olduğunu” belirterek “ELAM’ın ve sosyal ağının, artık tehdit noktasına varan hedefi haline geldik” dediğini yazdı.

Habere göre katıldığı bir TV programında Rum polisinin, Perşembe gecesi meclis önünde toplanarak alenen küfür ve hakaret edenlere yaklaşımından şikayet eden Attalidu “polise, alenî hakaretin suç olduğunu söyledim. Polis, git karakolda ifade ver dedi. Orada 100 polis vardı ve ne söylendiğini çok iyi biliyorlardı. Devlet bu tür durumlarda kendiliğinden hareket etmeli. Güvenmiyorum” ifadesini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu