Güney KıbrısManşet

Güney’de Koronavirüs vakalarının yükselmesi alarm veriyor

Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan Profesör Dr. Karayiannis, en kötü vaka senaryosundan kaçınabilmek için vatandaşların ve özellikle genç yaştakilerin aşılanması gerektiğine dikkat çekti.

 

Uzmanların tavsiyelerine ve dikkatli olunması, tedbirlere uyulması yönündeki tüm acil çağrılara rağmen pandemi bitti gibi hareket edildiğine işaret eden Dr. Karayiannis, vakaların çoğunluğunun 40 yaş altı kişilerde, çoğunlukla 25’in altında görüldüğünü, bu grup yaştakiler vakaların %55’ini oluşturduğunu bildirdi.

Önceki salgın durumlarıyla karşılaştırıldığında sayı düşük olsa da hastanede tedav riskiyle karşı karşı bulunulduğunu belirten Dr. Petros Karayiannis, bazı katı tedbirlerin geri mi geleceği sorusuna yanıtında, gelecek günlerde epidemiyolojik verilerin titizlikle değerlendirileceğini, her şeyin hastane başvurularına bağlı olduğunu, şu an için durumun kontrol altında bulunduğunu turizm mevsiminin ortasında ne tür tedbirler uygulanabileceğini incelemek gerektiğini bildirdi.

“Sosyal mesafeye ve tedbirlere uymaya devam etmeli, maskelerimizi takmalı ve sorumlulukla hareket etmeliyiz” şeklinde konuşan Dr. Karayiannis, halktan bir kez daha aşılarını olmalarını istedi; aşıların virüse karşı etkili olduğunu söyledi; temaslı zincirinin çoğunun tedbirlerle protokollerin uyulmadığı kalabalık alanlarda başladığının görüldüğünü kaydetti.

Profesör Dr. Karayiannis, Eylül 2021’e kadar aşılanmada %80’e ulaşılması gerektiğinin de altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu