Güney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – Adli

Güney’de muflon avlayan 3 kişi tutuklandı!

Güney’de koruma altındaki bir tür olan muflonları yasa dışı olarak avladıkları şüphesiyle üç kişi iki günlük tutukluluk aldı.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney’de koruma altındaki bir tür olan muflonları yasa dışı olarak avladıkları şüphesiyle üç kişi iki günlük tutukluluk aldı.

Pazartesi günü erken saatlerde, oyun servis görevlilerinin bir ihbarın ardından Baf’ın Kambos bölgesinde park halindeki iki aracı fark etmesiyle tutuklandı.

Sürücüler, ekipleri görünce hızlanarak olay yerinden kaçmaya çalıştı.

Birim, 51 yaşındaki sürücü, 21 ve 24 yaşlarındaki iki erkekle birlikte yakaladı.

Olay yerine gelen polis, otomobilde yaptığı aramada, demonte bir pompalı tüfek ve 13 adet fişek buldu.

Memurlar ayrıca 24 yaşındaki çocuğun yanında 11 cm’lik bir çakı buldu.

Yakınlarda, polis plastik torbalar içinde kafaları kesilmiş iki koyun yavrusu buldu.

Yasadışı bir yaban koyunu avı, 40 bin Euro’ya kadar para cezası, üç yıla kadar hapis cezası veya her iki ceza birlikte cezalandırılabilir.

Kıbrıs yaban koyunu, Kıbrıs’a endemik olan yaban koyunlarının bir alt tür grubudur, diğer alt türler ise Avrupa ve Asya’nın güney bölgelerinde yaygındır.

Adada yüzyıllardır yumuşak eti için avlanan yaklaşık 3 bin koyun olduğu tahmin ediliyor.

Mouflon, 2006’da Euro ulusal para birimi haline gelmeden önce Kıbrıs poundu ve senti üzerinde yer alan Kıbrıs’ın ulusal hayvanıdır.

Hayvan, yeni havayolu kurulmadan önce Kıbrıs’ta devlete ait tek havayolu olan eski Cyprus Airways’in de simgesiydi. Aynı isim altında, sembol olarak bir zeytin dalı seçmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu