Güney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Güney’de patlama ve yangın meydana geldi

Güney Kıbrıs’ta öğrencilere yönelik Covid-19 tedbirlerine tepkiler sürerken bu sabahın ilk saatlerinde Limasol’daki bir ilkokulda patlama meydana geldi.

Güney Kıbrıs’ta öğrencilere yönelik Covid-19 tedbirlerine tepkiler sürerken bu sabahın ilk saatlerinde Limasol’daki bir ilkokulda patlama meydana geldi.

Sabahın ilerleyen saatlerinde de Lefkoşa’ya bağlı Deftera’daki okulda yangın çıktı.

Rum haber kaynaklarına göre, Limasol’daki bir ilkokulda bu sabah saat 01.30 sıralarında el yapımı patlayıcı infilak etti. İkinci bir el yapımı cihazın ise patlamadığı belirtildi. Patlamanın ardından kapı ve pencereler kırılırken, bazı okul malzemelerinin de hasar gördüğü kaydedildi.

Sabahın ilerleyen saatlerinde de Lefkoşa’ya bağlı Deftera’daki ilkokulda yangın çıktı.

Rum İtfaiye Sözcüsü, işaretlerin okulun etkinlik salonunda sahnenin hasar gördüğü yangının kötü niyetle çıkarıldığı yönünde olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin haberlerde, salonun önüne sprey boyayla “hain ellerinizi çocuklarımızdan çekin” şeklinde bir slogan yazıldığı da ifade edildi.

Cyprus Mail, Rum tarafındaki şüpheli kundaklama vakalarının, koronavirüsün yayılmasını durdurmak için ilkokullarda koruyucu maskeler ve testler yapılmasını zorunlu kılan hükümet önlemlerini bazı ebeveynlerin protesto etmeye devam etmesiyle ortaya çıktığını yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ta öğretmenlerin, çocuklarını okula göndermeyi reddeden velilerden de tehditler aldığını, pazartesi de Eğitim Bakanlığı’nın Limasol’daki bölge ofislerine bir patlayıcı yerleştirildiğini ancak patlamadığını anımsattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu