Güney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – Adli

Güney’de polis kimsenin gözünün yaşına bakmıyor

Güney Kıbrıs’ta polis ekipleri, koronavirüsün yayılmasına karşı tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için ‘SafePass’ uygulamasını kullanmayan 76 kişi ve tedbirlere uymayan 7 işletmeye ağır para cezaları verdi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs’ta polis ekipleri, koronavirüsün yayılmasına karşı tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için son 24 saatte 6 bin 163 kontrol gerçekleştirerek, ‘SafePass’ uygulamasını kullanmayan 76 kişi ve tedbirlere uymayan 7 işletmeye ağır para cezaları verdi.

Polis Basın Sözcüsü, dördü Lefkoşa’da ve üçü Limasol’da olmak üzere yedi işyerine, müşteriler, personel ve hatta yöneticilerin kendilerinin güvenli geçiş izni olmadığı için cezai işlem uygulandığını açıkladı.

Bildirildiğine göre bir alışveriş merkezi olan Lefkoşa’daki işletmelerden birine, 8 bin € para cezası verildiği aktarılırken, üç işletmenin yöneticilerinin her birine de 500 € para cezası verildiği ifade edildi.

Limasol’da, 1 personel 500 € ve başka işletmede 2 personel 750 € para cezasına çarptırılırken, ‘SafePass’ı bulunmayan müşterileri kabul eden bir kuruluş 500 € para cezası verildi.

Kuruluşlara verilecek cezalar büyüklüklerine göre belirlenmektedir. 50 metrekareye kadar olanlar 500 €, 51 ila 100 metrekare arasındaki mekanlar ise 750 € para cezasına çarptırılıyor.

Lefkoşa’da, dört işyeri ile ve 76 kişiyi rapor edilirken, Limasol’da 17 kişi ve üç işyerine cezai işlem uygulandı.

Larnaka’da 11 kişi, Baf’ta 8 kişi, Gazimağusa’da 9 ve Güzelyurt bölgesinde ise 2 kişiye ceza kesildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu