Güney KıbrısKıbrısManşetSağlıkToplumYaşam

Güney’de Sağlık Bakanı, rekor vaka artışı yüzünden acil toplantı çağrısı yaptı

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanı Basın Sözcüsü, Sağlık Bakanı’nın koronavirüs vakalarındaki artış ve bunu kontrol altına almak için olası önlemleri görüşmek üzere Çarşamba günü saat 16.00'da acil bir toplantı düzenlediğini söyledi.

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanı Basın Sözcüsü, Sağlık Bakanı’nın koronavirüs vakalarındaki artış ve bunu kontrol altına almak için olası önlemleri görüşmek üzere Çarşamba günü saat 16.00’da acil bir toplantı düzenlediğini söyledi.

Uzmanların durumun daha da kötüleşmesini beklediği Pazartesi günü 2 bine yakın olan enfeksiyonlardaki ani artışı takip ediyor. Pazartesi günkü bin 925 vaka, pandeminin başlamasından bu yana Güney Kıbrıs’ta şimdiye kadar kaydedilen en yüksek vaka sayısıydı.

Ancak aynı zamanda, Covid hastalarının yarısının Yoğun Bakım Üniteleri’nde veya Yüksek Destek Üniteleri’nde tedavi edilmesine rağmen hastaneye yatışların nispeten düşük kaldığı belirtildi.

Hastanedeki 161 kişiden 78’inin durumunun ciddi, 26’sının Yoğun Bakım Ünitesi’nde ve 47’sinin ise entübe edildiği aktarıldı.

Dr Michalis Voniatis, yeni yıldan önce acil önlemlere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, enfeksiyonların bunlar olmadan daha da artacağı konusunda uyarıda bulundu.

Enfeksiyondaki artışın hastaneye yatışlarda bir artışa yol açıp açmayacağının hafta sonuna kadar netleşeceğini ifade edildi.

Tıbbi ve Moleküler Genetik Profesörü Constantinos Deltas, yeni yıl kutlamalarından sonra enfeksiyonlarda daha fazla artış olasılığını göz önünde bulundurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu