Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Güney’de “sahte evlilik” şebekesi

Europol’un desteğiyle Güney Kıbrıs polisinin düzenlediği operasyon, Letonya ve Portekiz’e kadar ulaştı

ÖZEL HABER

Europol’un desteğiyle Güney Kıbrıs polisinin düzenlediği operasyon, Letonya ve Portekiz’e kadar ulaştı

 

 

EVLİLİK ŞEBEKESİ
Güney Kıbrıs polisinin; Letonya ve Portekiz polisi ile Eurojust’ın desteğiyle bir “evlilik şebekesini” ele geçirdiği bildirildi. Kıbrıs Haber Ajansı’nda (CNA) yer alan habere göre operasyonda sahte evlilik olayına karıştıkları iddia edilen 15 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında olan 4 kişinin ana şüpheliler olduğu ve üçüncü ülke vatandaşlarının AB ülkelerinde yasa dışı ikametlerini kolaylaştırmak amacıyla Güney Kıbrıs’ta 130’dan fazla sahte evlilik organize ettiği kaydedildi. Rum polis yetkilileri, şebekenin çökertilmesinin Europol tarafından organize edilen, “Operasyonel Görev Gücü Limasol” kod adlı bir operasyonun parçası olduğunu da açıkladı.

133 SAHTE EVLİLİK SAPTANDI
Yapılan soruşturmalarda Portekiz ve Letonya’dan kadınlar ile Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’ten erkekler arasında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen toplam 133 sahte evlilik ortaya çıkarıldı. Ayrıca, tutuklananlar haricinde şebekeye bulaştığı iddia edilen birçok kişi aleyhinde de delil elde edildi. Polis, 29 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan 13 kişinin Larnaka Bölge Mahkemesi’ne çıkarıldığını ve haklarında 7 Şubat’a kadar tutukluluk emri sağlandığını kaydederken, Letonya’da ve Portekiz’de tutuklanan iki kişi için ise iade işlemlerinin başlatıldığını bildirdi.

KARA PARANIN İZİ
Operasyonda elde edilen bilgilere göre, söz konusu şebekenin sahte evliliklerin yanı sıra; kara para aklama, ağır suç işlemek için komplo kurma, dolandırıcılık yapmak için komplo kurma ve yasa dışı girişi kolaylaştırma gibi birçok yasa dışı faaliyete karıştığı saptandı. Zanlılar hakkında mercek altına alınan suçlar listesinde; üçüncü ülke vatandaşlarının AB ülkelerinde yasa dışı kalışlarını kolaylaştırmak amacıyla, Rum Yönetimi topraklarında transit geçiş ve kalış, yasa dışı bir örgüte katılım, bir suçun işlenmesine katılım ve suçun işlenmesini kabul etme, sahtecilik, sahte belgelerin dolaşımı, sahte evlilik ve mağdurların sahte evlilikler yapmaya zorlanması gibi yasa dışı faaliyetler de yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu