Güney KıbrısKıbrısManşet

Güney’de ülkelerin kategorilerinde değişiklik

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı bugün, beş ülkenin A kategorisinden B'ye ve beş ülkenin B'den C'ye geçtiğini açıkladı.

Meyil Avcan

Cyprus Mail’in haberine göre Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı bugün, Kıbrıs’ın ziyaretçileri kabul ettiği ülkeler listesinde değişiklikleri açıkladılar; beş ülke A kategorisinden B’ye ve beş ülke B’den C’ye geçti.

İsveç, C kategorisinden B’ye yükseltildi. Yapılan değişiklikler Cuma günü yürürlüğe girecek.

Avusturya, İsviçre, Danimarka, İrlanda ve İzlanda, A kategorisinden B kategorisine taşınacak, bu da o ülkelerden gelen yolcuların kalkıştan 72 saat önce negatif bir koronavirüs testine ihtiyacı olduğu anlamına geliyor.

Hollanda, Hırvatistan, Fransa, Andorra ve Tunus ise C kategorisine geçirildi. Yunanistan, B kategorisinde kalmaya devam ediyor.

C kategorisindeki ülkelerden Güney Kıbrıs’a giriş, yalnızca Güney Kıbrıs’ta kalıcı olarak ikamet eden Kıbrıs vatandaşlarına ve bunların aile üyelerine, daimi ikamet edenlere, Viyana Sözleşmesi uyarınca Kıbrıs’a girmelerine izin verilen kişilere ve özel izinli kişilere izin verilmektedir. PCR testi yaptırmaları ve sonucuna göre 14 gün boyunca tecritte kalmaları gerekecek.

Sağlık Bakanlığı, “Ülkelerin epidemiyolojik risk değerlendirmesine dayalı olarak sınıflandırılması son derece dinamiktir ve pandemi geliştikçe, epidemiyolojik veriler değiştikçe riskli ülkeler de her an değişebilir. Bu amaçla, yeni veriler duyurulacak ve ülke listesi sık sık güncellenecektir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu