EkonomiGenelGüney KıbrısManşet

Güney’de “üretimin” elektrik faturası ucuzlayacak

Rekabette daha güçlü hale gelebilmek amacıyla “üretimde ucuz elektrik kullanılması” planı; Kıbrıs’ın Kuzeyinde sadece konuşulurken, Güneyinde hükümet ve üretimin merkezindeki kurum bu konuda anlaştı.

Güney Kıbrıs’ta hükümet ile Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KEBE) üretimde kullanılan elektrik fiyatlarının düşürülmesini hedefleyen takvim konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı.

Kıbrıs Haber Ajansı’nın (CNA) konuyla ilgili haberine göre, taraflar; işletmelerin rekabet edebilirliğini güçlendirilmesi ve elektrik fiyatlarının düşürülmesi için belirli yol haritalarını içeren bir planda mutabık kaldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Enerji Bakanı Giorgos Papanastasiou, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası (KEBE) Yönetim Kurulu ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmeyi çok yapıcı olarak nitelendirdi. Papanastasiou, anlaşmanın Güney Kıbrıs’ta enerji, sanayi, ticaret ve liman ücretlerini kapsadığını belirtti.

Giorgos Papanastasiou, “Piyasayı ilgilendiren konuların uygulanması için belli bir zaman dilimi için anlaşmaya vardık” dedi.

Özel işletmelerin karşı karşıya oldukları yüksek enerji maliyetine dikkat çeken Bakan, sanayi ve ticaretle ilgili diğer bazı konuların ve limanlardaki ücretlerin masaya yatırılan konular arasında yer aldığını vurguladı.

Papanastasiou, KEBE ile doğalgaz kullanımına geçişi hızlandırmak ve enerji maliyetini düşürme projesine özel sektörün nasıl dâhil edilebileceğini görüşüp görüşmedikleri sorusunu yanıtlarken, “KEBE’ye Bakanlığın enerji konusundaki stratejisi hakkında bilgi verdim. Elbette özel sektör ve kamu sektörünün ortaklığı arzulanan hedeftir; zira bu şekilde daha iyi sonuçlar elde edilebilir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu