Güney KıbrısManşet

Güney’de yaptırımlar konusunda Hristodulidis başkanlığında yeni toplantı yapılacak

ABD ve İngiltere’nin Rus oligarklarla iş birliği yaptıkları gerekçesiyle bazı Rum özel ve tüzel kişileri yaptırım listesine alması konusu Güney Kıbrıs’ta gündemde kalmaya devam ediyor.

ABD ve İngiltere’nin Rus oligarklarla iş birliği yaptıkları gerekçesiyle bazı Rum özel ve tüzel kişileri yaptırım listesine alması konusu Güney Kıbrıs’ta gündemde kalmaya devam ediyor.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis başkanlığında bugün yaptırımlar konusunda yeni bir toplantının yapılacağını yazdılar.

Yaptırımlar konusundaki toplantıya, Maliye ve Adalet bakanları, Başsavcı ve Başsavcı yardımcısı, Rum İstihbarat Teşkilatı Başkanı (KİP), Sermaye Komitesi Başkanı, Barolar Birliği, Tasdikli Murakıplar Derneği ve diğer ilgililerin katılacağını yazan gazete, toplantıda görüş alışverişinin yanı sıra hükümet kanadının, yaptırımlar konusundan etkilenen iş dünyasına mesaj göndermek isteyeceğini belirtti.

Gazete, örneğin murakıpların, hükümet kanadından, yatırım programı ve yabancılara yönelik kendi mesajlarının ne olması gerektiğini duymak istediğini yazdı.

Rum Barolar Birliği Başkanı Hristos Kliridis Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, resmi bir bilgilendirme beklediklerini çünkü bugüne kadar sadece basın üzerinden bilgi aldıklarını ifade etti. Resmi bilgilendirmenin ardından konuyla ilgili görüşlerini ortaya koyacaklarını ifade eden Kliridis, Güney Kıbrıs’taki avukatların ABD ve İngiltere’nin değil sadece AB ve BM’nin yaptırımlarıyla bağlı olduklarını belirtti.

Kliridis, bu tür yaptırımların ihlal edildiğine dair belirtilerin olması durumunda üyeleri tarafından yerinde inceleme yapılacağını ve buna paralel idari yaptırımlar uygulayacaklarını söylerken cezai yaptırımların uygulamasının Hukuk Dairesi ile ilgili olduğunu da anımsattı.

Konunun basında çıkmasının ardından ABD elçiliğiyle görüştüklerini ve varsa eğer bilgilerin kendilerine verilmesini talep ettiklerini söyleyen Kliridis, kendilerine, verilerin Rum makamlara verileceği ve oradan almaları yönünde yanıt verildiğini ifade etti.

Kliridis başka izahatlar da istediklerini ve bunların verilmesini beklediklerini söyledi.

Kliridis yaptığı açıklamada, ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’in verdiği röportaja atıfta bulunarak “ABD Büyükelçisinin dediği şekilde liste ortak bir planlamanın sonucuysa, Hükümet neden ABD’den izahat istedi” sorusunu yöneltti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu